«Ένα περιστατικό που δεν έχω διηγηθεί είναι πως μετά την ήττα της Εθνικής από τη Βόρειο Ιρλανδία, αριστερά στα αποδυτήρια είναι το γραφείο του προέδρου, είδα έναν ποδοσφαιριστή της Εθνικής – για να καταλάβετε το πρόβλημα των σχέσεων – με τα μάτια του γυαλισμένα και το στόμα του να αφρίζει να μπαίνει μέσα ωρυόμενος και απαιτούσε από τον Σαρρή να διώξει τον Ρανιέρι. Ο πρόεδρος δεν τον έδιωξε και τον πίστευε στο πλάνο του Ρανιέρι. Είχε ισχυρή παρουσία στην Εθνική χρόνια», τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΟ στις ημέρες που ο Ρανιέρι ήταν στο «τιμόνι» της Εθνικής.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παύλος Παπαδημητρίου στον ΣΠΟΡ FM:
Για την παρουσία του Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδας: «Όπως το έζησα εγώ, δεν είχε εικόνα από την καθημερινότητα σε μία εθνική ομάδα, επειδή τόσα χρόνια προπονούσε συλλόγους. Δεύτερον, ήταν η κακή συγκυρία της πρώτης φοράς για να καταλάβει τους παίκτες και της ήττας από τη Ρουμανία. Δεν βγήκε καθόλου χημεία ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες. Όταν πήγα εγώ, ο Ρανιέρι είχε ήδη συμφωνήσει με την ΕΠΟ. Δεν ήξερα τις προεργασίες που είχαν γίνει για την αποπομπή των παλιών της Εθνικής (Φύσσα, Βόκολου κ.α.). Οι παίκτες δεν ένιωθαν οικειότητα σε σχέση με τη ρουτίνα (με την καλή έννοια) που είχαν συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα. Πιθανώς στα δωμάτια να μην υπήρχε καλό κλίμα για τον προπονητή και τη νέα εποχή στην ομάδα».
Για τον ρόλο του μάνατζερ του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, κ. Καζιάνη: «Τότε καλούμενος να διαχειριστώ τα καταγγελτικά δημοσιεύματα συναδέλφων, θα έλεγα πως από όσα γνώριζα δεν μου είχε προκύψει αναστάτωση της ομάδας από αυτό τον λόγο. Ο Καζιάνης έκανε λάθος χειρισμούς σε θέματα του Ρανιέρι, τα οποία έβλαψαν την πορεία του Ρανιέρι στην ομάδα. Δηλαδή, ο Καζιάνης– γνωρίζοντας πως ο Ρανιέρι δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα – επιχειρούσε να παίξει έναν ρόλο που έβγαζε έναν υπερπροστατευτισμό για εκείνον και τελικώς απέβαινε πως ζούσε μία άλλη πραγματικότητα και δεν γνώριζε όλα όσα έπρεπε να γνωρίζει. Ο Καραγκούνης ήρθε μετά το πρώτο ματς με τη Ρουμανία. Υπήρχε ο χρόνος για να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και δεν ήταν ανεπανόρθωτη η ζημιά μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Επίσης, έχω την αίσθηση πως ο Γιώργος (Καραγκούνης) ακολούθησε το συναίσθημα και όχι τη λογική. Δεν έδεσε ούτε το δίδυμο Καραγκούνη-Ρανιέρι κατά την προσωπική μου άποψη».
Για το δίδυμο Καραγκούνη-Ρανιέρι: «Η προσωπική και ανθρώπινη χημεία τους ήταν καλή. Ο Γιώργος σεβόταν τον κόουτς, ο οποίος αντιστοίχως σεβόταν την ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Γιώργου. Ήταν θετικός για την έλευση του Γιώργου και τον ήθελε μάλιστα άμεσα στην ομάδα. Έχω την αίσθηση πως κάπως δεν συμφωνήθηκαν καλά οι ρόλοι τους. Θυμάμαι σαν σήμερα τον Γιώργο να μαθαίνει αρκετά αργότερα τη σύνθεση της ομάδας. Γενικώς, ένιωσα ότι η παρέμβαση του Γιώργου όσον αφορά την προπονητική του Ρανιέρι, δεν ήταν αυτή που πιστεύαμε εμείς πως θα έπρεπε να είναι. Η πρόσληψη του Γιώργου “κουμπώνει” στο ότι έπρεπε να είναι ο άνθρωπος που θα συνδέσει τις δύο εποχές της ομάδας, την οποία έχει πονέσει και του σεβασμού που όφειλαν να του αποδίδουν οι διεθνείς».
Για τους 55 παίκτες που κάλεσε στην Εθνική, ενώ στη Λέστερ χρησιμοποίησε 19 παίκτες και ο ρόλος του Καζιάνη σε αυτό: «Έκανε λάθη στις κλήσεις αρκετές φορές. Συμφωνώ επίσης ότι κάλεσε τόσους παίκτες. Ο Ρανιέρι δεν θυμίζει σε τίποτα άνθρωπο που έχει την ελληνική νοοτροπία και αυτό φάνηκε τώρα που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Λέστερ. Μπήκε ο Μάνταλος όπως μπήκε. Η παρουσία του Μάνταλου στις προπονήσεις, τον άνθρωπο με τη νοοτροπία του Ρανιέρι τον υποχρέωσε να τον βάλει. Ήταν βέβαιο τότε πως ήταν ο “Νο1” παίκτης που ακολούθησε τις εντολές και τα “θέλω” του Ρανιέρι».
Για τον ρόλο του Γιάννη Μπεθάνη: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως ο Μπεθάνης δεν ήταν το πρόβλημα της Εθνικής. Αντίθετα τσακώθηκα μαζί του, επειδή ήταν αρκετά μαλακός για αυτή τη θέση. Την Κυριακή που παίζαμε με τη Ρουμανία ήταν το πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2016 και έτρεχε εκείνος, επειδή είχε γίνει αυτό το θέμα με τα κοστούμια για να πάρει παπούτσια. Η παρεμβατικότητα του Μπεθάνη σε θέματα κλήσεων και θέματα της Εθνικής δεν ήταν δυνατός και πιστεύω ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε ο Καραγκούνης».
Για την αντίδραση της διοίκησης της ΕΠΟ στην «παιδική χαρά» που είχε δημιουργηθεί στην Εθνική Ελλάδας, όπως είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση στην ομάδα ο Γκέκας: «Η ΕΠΟ έφερε τον Καραγκούνη με την ελπίδα αυτό το πράγμα να εξισορροπηθεί. Έβλεπα έναν Σαρρή που είχε έναν άνθρωπο δίπλα του να του ζαλίζει το κεφάλι και ίσως παραμένει ακόμα μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Ένα περιστατικό που δεν έχω διηγηθεί είναι πως μετά την ήττα της Εθνικής από τη Βόρειο Ιρλανδία, αριστερά στα αποδυτήρια είναι το γραφείο του προέδρου, είδα έναν ποδοσφαιριστή της Εθνικής – για να καταλάβετε το πρόβλημα των σχέσεων – με τα μάτια του γυαλισμένα και το στόμα του να αφρίζει να μπαίνει μέσα ωρυόμενος και απαιτούσε από τον Σαρρή να διώξει τον Ρανιέρι. Ο πρόεδρος δεν τον έδιωξε και τον πίστευε στο πλάνο του Ρανιέρι. Είχε ισχυρή παρουσία στην Εθνική χρόνια».
Για τις σχέσεις του Ρανιέρι με τους παίκτες: «Από εκεί που υπήρχε η πειθαρχία και κανείς δεν κουνιόταν στον Σάντος και τον Ρεχάγκελ, πήγαμε σε μία τελείως διαφορετική νοοτροπία που πλήρωσε τελικά ο Ρανιέρι. Ο Ρανιέρι τους άφησε πιο χαλαρούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τους άφηνε να δουν τα παιδιά τους και να μην είναι πιο συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας, βλέποντας βίντεο και να αναλύουν περισσότερο της τακτική που θα ακολουθήσει η Εθνική. Ρισκάρω να πω ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και κατά δεύτερον ο Βασίλης Τοροσίδης κατάλαβαν τη νοοτροπία. Ευθύνες έχουν εξ ημισείας και οι παίκτες και ο προπονητής».
Για τη συνεργασία του Ρανιέρι με την διοίκηση της ΕΠΟ: «Ήταν λάθος όλο αυτό το πράγμα με τις προσλήψεις και έγιναν καυγάδες για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζω τη διαδικασία και δεν μπορώ να φανταστώ πως ο Ρανιέρι δεν είχε σχέση από τη στιγμή που δήλωσε το αντίθετο. Κανείς τότε δεν βγήκε να τον κοντράρει για αυτό το θέμα. Ήταν τρομερό λάθος η συγκεκριμένη συνέντευξη. Η συνέντευξη αυτή ήταν καθοριστική για τη σχέση του ποδοσφαιριστή με τους παίκτες».
Για τη σχέση του ίδιου με τον Ρανιέρι: «Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ένας πολίτης του κόσμου, ένας άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και πίστεψε στα αλήθεια πως το πλάνο που είχε η Εθνική θα περνούσε πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις, ακόμη και αν αποκλειστούμε από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είχαμε πει πως θα πάω στο τελευταίο παιχνίδι της Λέστερ για να τον συναντήσω. Ήταν ευτυχισμένος για την παρουσία του στη Λέστερ και τα όσα κατάφερνε τότε με την ομάδα του. Έχει κάνει την αυτοκριτική του και σκοπεύει σύντομα να αναφερθεί σε δύο-τρία σημεία για την πορεία του και στην Εθνική».