Η ΑΕΚ παίζει αύριο το παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, καθώς σε περίπτωση ήττας θα μείνει πολύ πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος.

Γι' αυτό άπαντες στην Ένωση βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ προσπαθούν να προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα ενόψει ενός αγώνα ζωής ή θανάτου.

Ο πρώτος, φυσικά, που έχει αναλάβει τον ρόλο αυτό είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος, μάλιστα, παρουσιάζεται να έκανε τετ α τετ με τους παίκτες που ετοιμάζει για βασικούς στο ντέρμπι, έτσι ώστε να τους... φτιάξει για το μεγάλο ματς.

Από την άλλη, πάντως, στην Ένωση υπάρχει ένας «φόβος» σχετικά με το πλάνο που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ο Ισπανός στο Φάληρο. Όχι τόσο για το σύστημα, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ συνήθως να παίρνει άριστα σε θέματα τακτικής, όσο για τα πρόσωπα και τους ρόλους.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει ότι ο τεχνικός της ΑΕΚ προετοιμάζει τον Σοτζέι Μασούντ για μια θέση-έκπληξη, ενώ φημολογείται ότι υπάρχει πρόθεση να... ανακατέψει αρκετά την τράπουλα, για να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο προπονητή.

Στην Ένωση, όμως, «τρέμουν» τα... πειράματα του Ισπανού, από την άποψη ότι σε τέτοιο παιχνίδι είναι καλύτερο να πάει με ένα πιο ασφαλές πλάνο και με τους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, χωρίς να αλλάξει θέσεις και ρόλους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, πως γίνονται μέσω του «κιτρινόμαυρου» Τύπου κάποιες... νουθεσίες προς τον Μανόλο Χιμένεθ, με διακριτικό τρόπο βέβαια, προκειμένου να γίνει αντιληπτό πως τα μεγάλα ρίσκα σε τέτοιες αναμετρήσεις μπορεί να στοιχίσουν.

Όπως και να έχει, πάντως, ο κόουτς της ΑΕΚ είναι αυτός που καλείται να κάνει τις τελικές επιλογές κι αυτός που στο τέλος θα κριθεί ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα...