Σε μειονέκτημα μπορεί να εξελιχθεί το Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αν στραβώσουν τα πράγματα για τους Πειραιώτες στη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Γιάννης Οκκάς, παλαίμαχος διεθνής Κύπριος ποδοσφαιριστής, που έχει τιμήσει και διακριθεί με τη φανέλα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους παίκτες που περιμένει να ξεχωρίσουν στο ντέρμπι, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις τού Λουτσέσκου για το περσινό πρωτάθλημα. 

«Θα είναι δυνατό το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, το περιμένω δυνατό. Σίγουρα θα είναι παιχνίδι το οποίο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το λέω όχι για δεν είχαν τα προηγούμενα, αλλά επειδή έχει ιδιαιτερότητα το συγκεκριμένο. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θέλει τη φετινή χρονιά να δείξει ότι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και είναι πρόκληση το παιχνίδι της Κυριακής. Αλλά και από την πλευρά του Ολυμπιακού, που παίζει στην έδρα του, η νίκη είναι μονόδρομος», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Γ. Οκκάς και συμπλήρωσε για το Καραϊσκάκη και το αν δίνει κάποιο προβάδισμα η έδρα σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι:

«Έχουν κάτι κοινό τόσο το Καραϊσκάκη όσο και η Τούμπα, έχουν δυναμική. Για αυτό και δίνω το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, καθώς είναι γηπεδούχος. Οι καυτές έδρες έχουν δυναμική και προσφέρουν πλεονέκτημα. Αλλά καμιά φορά αν στραβώσουν τα πράγματα, από πλεονέκτημα μπορεί να γίνει μειονέκτημα για μια ομάδα. Σίγουρα η γηπεδούχος ομάδα, πάντως, έχει αβαντάζ όταν παίζει στην έδρα της».

Ποιους ξεχωρίζετε από τον Ολυμπιακό και περιμένετε να κάνουν τη διαφορά;

«Και οι δύο ομάδες έχουν αρκετά καλούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει αξιόλογους παίκτες και επικίνδυνους. Νομίζω ότι ο Λάζαρος είναι σημαντικό όπλο για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Φορτούνης, επίσης, είναι πολύ καλός και έχει χάρισμα, μπορεί να κάνει γκολ από στημένο, με κάθετη πάσα που θα δώσει σε συμπαίκτη, με σουτ. Δε νομίζω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός θα περιμένει από έναν ή δύο παίκτες να κάνουν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ, ως ομάδα θα προσπαθήσει να το κάνει».

Αντίστοιχα, από τον ΠΑΟΚ ποιοι περιμένετε να ξεχωρίσουν;

«Ο ΠΑΟΚ έχει τα δικά του παιδιά. Ο Πρίγιοβιτς είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο Πέλκας, επίσης, πιστεύω ότι είναι πολύ επικίνδυνος. Η ομάδα που θα κερδίσει στο ντέρμπι, είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι η ομάδα του συνόλου. Αγωνιστικά πρέπει να έχουν ομαδικότητα και αγωνιστικότητα, όποια δείξει αυτά τα στοιχεία θα έχει αυξημένες πιθανότητες για τη νίκη».

Η άποψή σας για τις δηλώσεις του Λουτσέσκου, που επαναφέρει σε κάθε ευκαιρία ότι η ΑΕΚ έκλεψε πέρσι το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ;

«Εντάξει, η χρονιά αυτή έχει τελειώσει. Νομίζω ότι θα πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Δεν εξυπηρετεί κάτι. Το βλέπω από τη σκοπιά τόσο του ποδοσφαιριστή όσο και από εκείνη του προπονητή. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Πρέπει να αφήνουμε τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους. Διαφορετικά αποπροσανατολίζονται και οι φίλαθλοι και οι ποδοσφαιριστές».

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

«Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς. Πολύ πιθανό να είμαι και εγώ στο γήπεδο την Κυριακή, έχω οργανώσει να βρεθώ εκεί. Να δούμε καλό θέαμα είναι αυτό που έχει σημασία, στο ποδόσφαιρο κερδίζεις ή χάνεις, αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι θέαμα και να είναι υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες είναι σε θέση, με τους παίκτες που διαθέτουν στα ρόστερ τους, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα».