Μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία του Μαρτσίνιακ είχε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τη Γουλβς στο Europa League.

Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε σε δηλώσεις του τις αμφιβολίες του για ορισμένες αποφάσεις, με τον διευθυντή επικοινωνίας της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ Νίκο Γαβαλά, να επιβεβαιώνει στην κάμερα της Cosmote τα έντονα παράπονα των Πειραιωτών για τη διαιτησια του Πολωνού ρέφερι, καταγγέλλοντας συν τοις άλλοις, ότι οι παίκτες δεν έβρισκαν μπάλες γύρω από το γήπεδο για να παίξουν γρήγορα στα τελευταία λεπτά, κάτι που όπως χαρακτηριστικά είπε "γίνεται σε τοπικό πρωτάθλημα", κάτι που σχολίασε και ο Ματιέ Βαλμπουενά σε τοποθέτησή του.

Στον Ολυμπιακό υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός από τη φάση με το γκολ του Καμαρά που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κάτι που αποτυπώθηκε και στην αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα επίσημα.

Στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού είναι εξοργισμένοι και θεωρούν, ότι υπάρχουν δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στον επαναληπτικό με τη Γουλβς, στον Ελ Αραμπί στο 54' και στον Τσιμίκα τέσσερα λεπτά αργότερα.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Ναούμ Μιντιούρη, προκειμένου να μας αναλύσει τις φάσεις, για τις οποίες διαμαρτύρονται οι Ερυθρόλευκοι.

Αρχικά ο βετεράνος διαιτητής κλήθηκε να σχολιάσει το πέναλτι μετά την γκάφα του Αλέν και αν ήταν "τραβηγμένη" η απόφαση από πλευράς διαιτητή. "Ο τερματοφύλακας είχε κάποια επαφή με το χέρι του, θεωρώ όμως, ότι δεν ήταν τέτοια η δύναμη, ώστε ο ποδοσφαιριστής της Γουλβς να πέσει στο χορτάρι με τέτοια φόρα. Πιστεύω ότι κακώς το VAR δεν ενημέρωσε να δείξει τη φάση και στην ουσία ενέκρινε την απόφαση του διαιτητή. Ήταν όντως όπως το είπα τραβηγμένο πέναλτι", αναφέρει.

 

 

 

Θεωρείτε, ότι ο Ποντένσε "εκβίασε" το πέναλτι; "Όχι δεν το εκβίασε το πέναλτι. Θα έπεφτε έτσι και αλλιώς, αλλά έπεσε με τέτοια δύναμη που δεν δικαιολογείται από την επαφή που είδαμε", απαντά ο έμπειρος ρέφερι, ο οποίος υπογράμμισε τη δυσκολία της φάσης στο ακυρωθέν γκολ του Καμαρά, στο 28'.

 

 

 

"Κρίθηκε στην... τρίχα αυτή η φάση. Ήταν πολύ δύσκολη. Το είδαμε και στη γραμμή του VAR. Κατά την άποψή μου, όποια απόφαση και να έπαιρνε ο διαιτητής θα ήταν σωστή. Και το γκολ να μετρούσε, κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα", υπογραμμίζει ο Ναούμ Μιντιούρης.

 

 

 

Και πάμε στα δύο πέναλτι που ζητά ο Ολυμπιακός. Στη φάση του Ελ Αραμπί, στο 54', για την οποία φωνάζουν οι Πειραιώτες, ο Μαροκινός επιθετικός φαίνεται να δέχεται ένα ελαφρό σπρώξιμο από αμυντικό της Γουλβς, με τον Μαρτσίνιακ να μη βλέπει παράβαση παρότι στη φάση του Αλέν με τον Ποντένσε έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. 

 

 

 

 

 

 

"Είναι σχεδόν ίδιες φάσεις. Ούτε ο Αλέν, ούτε ο αμυντικός της Γουλβς χρησιμοποίησαν τέτοια δύναμη για να πέσει ο Ποντένσε και ο Ελ Αραμπί αντίστοιχα. Ο διαιτητής όμως δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για τον Ολυμπιακό", υποστηρίζει ο παλιός διαιτητής.

 

 

 

Όσον αφορά τη φάση του Τσιμίκα στο 58' ο παλαίμαχος ρεφ δεν βλέπει παράβαση. "Φαίνεται να τον σπρώχνει. Βάζει όμως το στήθος μπροστά. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι επιλήψιμο", αναφέρει.

 

 

 

Καταλήγοντας ο Ναoύμ Μιντιούρης τονίζει: "Να τονίσουμε ότι ο διαιτητής ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις. Δεν πήγε να δει το VAR καθόλου. Θεωρούσε ότι οι αποφάσεις του ήταν σωστές. Έπρεπε όμως να συμβουλευτεί περισσότερο το VAR".

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάει βόμβα στον Ολυμπιακό μετά τη Γουλβς - Επαφές Μαρινάκη στην Αγγλία - Τινάζει την μπάνκα!