Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ δυνατά, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, για την περίπτωση του Αλασάν Ενταό. Ο 24χρονος Σενεγαλέζος είναι μία περίπτωση, την οποία έχουν ξεχωρίσει οι Πειραιώτες.

Ανήκει στην Καραγιουμρούκ, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, με τις Γαλατά - Φενέρ να έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη. Και αυτό γιατί φέτος έκανε καταπληκτική σεζόν με την τουρκική ομάδα, στην οποία έχει συμπαίκτη έναν γνώριμο στο ελληνικό κοινό από τη διετή θητεία του στον Ολυμπιακό (2014-2016), τον Τζίμι Ντουρμάζ που παίζει ως δανεικός (από τη Γαλατάσαραϊ).

Άνετα παίζει βασικός στον Ολυμπιακό

Σκόραρε 11 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ σε 40 παιχνίδια. «Παίζει στη γραμμή, συγκλίνει, διεισδύει και έχει το γκολ. Το τελευταίο στοιχείο είναι το σημαντικό για τον Ολυμπιακό», αναφέρει στο Sportdog.gr ο Γιώργος Κούλης, υπεύθυνος για το πρωτάθλημα της Τουρκίας στην εφημερίδα Match Money.

Ο Ενταό ήταν πρώτος σκόρερ και στις ασίστ με την Καραγιουμρούκ, η οποία τερμάτισε στην 8η θέση. «Ήταν βασικός και αναντικατάστατος, ο πιο κομβικός παίκτης μιας ομάδας, η οποία βασίζεται σε έμπειρους παίκτες, όπως ο Μπίλια (Άντερλεχτ, Λάτσιο, Μίλαν) και ο Μπορίνι (Τσέλσι, Σουόνσι, Ρόμα, Λίβερπουλ, Σάντερλαντ, Μίλαν, Βερόνα). Παίζει κυρίως στα δεξιά, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και στα αριστερά με το ανάποδο πόδι».

Μπορεί να ανταπεξέλθει στο επίπεδο του Ολυμπιακού; «Αυτήν τη στιγμή μπορεί να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό. Είναι καλύτερος από Βρουσάι και Ραντζέλοβιτς. Θα βοηθήσει πολύ. Επίσης είναι παίκτης με μεταπωλητική αξία. Μπορεί να πωληθεί», απαντά ο γνώστης του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Η Γαλατά δίνει χρήματα και Ντουρμάζ για να τον αποκτήσει

Η περίπτωση του Σενεγαλέζου δεδομένα είναι αξιόλογη, ο Ολυμπιακός όμως θα πρέπει να σπεύσει, γιατί οι μνηστήρες έχουν πληθύνει. Η αξία του ποδοσφαιριστή κυμαίνεται στα 4,5 εκατ.Ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt. 

«Η Καραγιουμρούκ ζήτησε 5 εκατ.Ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε πρόταση ύψους 4 εκατ. Ευρώ από τη Φιορεντίνα. Επίσης η Γαλατά εκτός από χρήματα, δίνει και έμψυχα ανταλλάγματα. Διατίθεται μάλιστα να δώσει τον Ντουρμάζ ως κανονική μεταγραφή», καταλήγει ο Γιώργος Κούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "μπαμ" Μαρινάκη από Κίνα - Οικονομική υπέρβαση - Από τον τελικό Σίτι-Τσέλσι… στον Ολυμπιακό!