Facebook Pixel Super League: Διαφωνια Βαρούχα-Κακου για κόκκινη Εμβιλά, Άμραμπατ - "Ας μάθουν γιατί δεν είναι πέναλτι της ΑΕΚ" (Vid)
| 2022-11-14 00:03:00

Διαφωνία Βαρούχα-Κάκου για κόκκινη Εμβιλά,Άμραμπατ-"Ας μάθουν γιατί δεν είναι πέναλτι της ΑΕΚ" (Vid)

Sportdog Team
Διαφωνία Βαρούχα-Κάκου για κόκκινη Εμβιλά,Άμραμπατ-"Ας μάθουν γιατί δεν είναι πέναλτι της ΑΕΚ" (Vid)

Αναλύσεις των δύο τηλεκριτικών διαιτησίας, που θα συζητηθούν! Γιατί είχαν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και το σχόλιό τους για την αποβολή του Ατρομήτου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Super League: Η διαιτησία "σήκωσε" πολλή συζήτηση για ακόμα μία αγωνιστική, συνεπώς οι τηλεοπτικές αναλύσεις του Παναγιώτη Βαρούχα και του Τάσου Κάκου για τις επίμαχες φάσεις, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον

Αρχικά ο Βαρούχας σχολίασε την κόκκινη που ζητάει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ανέλυσε ότι: «Είναι κόκκινη στον Άρμαμπατ, δεύτερη κίτρινη για το χτύπημα στο πρόσωπο του Ρέαμπτσιουκ, ωστόσο στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ του παίκτη του Ολυμπιακού».

Και συνέχισε: «Για το μαρκάρισμα στον Ρότα εντός περιοχής δεν υπάρχει πέναλτι», ενώ για τη φάση που ο Εμβιλά κλωτσάει στο πρόσωπο τον Φαν Βέερτ, σημείωσε πως έπρεπε να πάρει κίτρινη!

Τέλος, για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ στον Μάνταλο στην τελευταία φάση σχολίασε: «Υπάρχει οφσάιντ, παρότι η μπάλα πάει από τον παίκτη του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει κακό παίξιμο, γιατί προσπάθησε να αποσοβήσει τον κίνδυνο ο αμυντικός. Και θα πρέπει ορισμένοι να μάθουν, ότι όταν η μπάλα πάει έτσι στον αντίπαλο, δεν είναι κακό παίξιμο. Οφσάιντ, άρα και κανένα πέναλτι στη συνέχεια».

Κάκος: «Πώς γίνεται να μην πήρε κόκκινη ο Εμβιλά; - Θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στον Μάνταλο»

Μιλώντας στην εκπομπή Total Football του OPEN και αναλύοντας τις φάσεις του ντέρμπι, ο Τάσος Κάκος αναρωτήθηκε πώς γίνεται να πήρε μόνο κίτρινη κάρτα ο Εμβιλά για το… δολοφονικό του χτύπημα στο 98΄ στον Φαν Βέερτ, ενώ σχολίασε πως η φάση του Μάνταλου είναι αρκετά δύσκολη.  

«Δυστυχώς δεν έδωσε κόκκινη. Είναι καθαρή κόκκινη, ο ορισμός. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε αυτή τη φάση. Ο διαιτητής έκανε το λάθος, ο VAR δεν μπορώ να καταλάβω, είναι χτύπημα εν ψυχρώ ψηλά στο κεφάλι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι κόκκινη κάρτα. Πάει να παίξει μπάλα αλλά βλέπει τον αντίπαλο και σε αυτή την περίπτωση είναι σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι γιατί αδιαφορεί για την σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου» ανέφερε ο Τάσος Κάκος για το φάουλ του Εμβιλά, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ.

«Θεώρησαν πως είναι ως μη γενόμενη η φάση αυτή. Ο Πασχαλάκης πηγαίνει άτσαλα, υπάρχει ανατροπή εκεί γιατί δεν βρίσκει τη μπάλα, και θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Αν ισχύει αυτο που λέει η ΑΕΚ, πως είπε ο διαιτητής πως είναι πέναλτι, τότε είναι σωστός. Υπάρχει ένα τράνταγμα αρκετά δυνατό που μπορεί να προκαλέσει την πτώση.  

Η φάση του οφσάιντ είναι πολύ δύσκολη, γιατί η μπάλα πηγαίνει από τον αμυντικό, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να παίξει τη μπάλα ή κάνει προσπάθεια να παίξει, αυτό είναι στην κρίση του διαιτητή. Εκεί υπάρχει μία γκρίζα ζώνη. Εδώ ο βοηθός έκρινε πως ο αμυντικός μπορούσε να παίξει τη μπάλα, δεν την έπαιξε σωστά και ήταν κακό παίξιμο. Αν δεν το έδινε ο διαιτητής έπρεπε να βοηθήσει ο VAR. Ο VAR θεωρεί επίσης πως υπάρχει οφσάιντ, οπότε μένει με την προηγούμενη απόφαση.»

«Σωστή η κόκκινη στη Λεωφόρο»

Στο ματς της Παναθηναϊκός - Ατρόμητος, οι δύο τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφώνησαν για την αποβολή του Έρλινγκμαρκ στο 35', με τον Τάσο Κάκο να προσθέτει απλώς ότι ο διαιτητής δεν θα έπρεπε να αφήσει πλεονέκτημα μετά το μαρκάρισμα.

«Ειναι και οι δύο κάρτες σωστές. Ο διαιτητής αφήνει το ματς να συνεχιστεί αλλά αυτό είναι  το λάθος του. Από τη στιγμή που είναι 2η κίτρινη έπρεπε να δώσει κατευθείαν κόκκινη, δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στη φάση. Έπρεπε να δείξει την κίτρινη. Είναι ένα πάτημα το οποίο είναι ριψοκίνδυνο. Είναι σωστή η απόφαση του διαιτητή. Ο Μανούχος είναι πιο σταθερός και αξιόπιστος διαιτητής και φέτος, για 3η συνεχόμενη χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Βαρούχας υποστήριξε ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη κίτρινη του Έρλινγκμαρκ ήταν σωστές αποφάσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε επιθετικό φάουλ σε βάρος του Παναθηναϊκού πριν από το μαρκάρισμα που έφερε την αποβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε θέση ο Αλμέιδα - Ατάκες για τις χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ - "Γιατί δεν πήρε κόκκινη ο..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags