Facebook Pixel Πάμπλο Μινιόρε: Ο ποδοσφαιριστής που κατηγορήθηκε για συγκάλυψη ανθρωποκτονίας χούλιγκαν και μπήκε στη φυλακή (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-09-27 16:24:00

Ποδοσφαιριστής κατηγορήθηκε για συγκάλυψη ανθρωποκτονίας ενός χούλιγκαν: Μετά τη φυλακή πήγε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ποδοσφαιριστής κατηγορήθηκε για συγκάλυψη ανθρωποκτονίας ενός χούλιγκαν: Μετά τη φυλακή πήγε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία που πραγματοποίησε ένας από τους πιο γνωστούς χούλιγκαν και πέρασε 40 μέρες στη φυλακή.

Ο Πάμπλο Μιλιόρε γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1982 στο Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο στην Τζέρμινταλ ντε Ράουσον πριν μετακομίσει στην Ουρακάν το 2003 και πήρε τη μεγάλη μεταγραφή για την Μπόκα Τζούνιορς. Ξεχώριζε για τις ικανότητές του κάτω από την εστία, αλλά και για την... τρέλα του.

Στις 17 Μαρτίου 2008 συμμετείχε σε τροχαίο ατύχημα, όταν στον δρόμο της επιστροφής από την προπόνηση, για άγνωστο λόγο, το αυτοκίνητό του έπεσε στον αυτοκινητόδρομο Dellepiane κοντά στο Μπουένος Άιρες και είχε μόνο κάποιους μικρούς τραυματισμούς.

Κατηγορούμενος για συγκάλυψη οπαδού

Πέντε χρόνια αργότερα, αγωνιζόταν στη Σαν Λορέντζο όταν και κατέληξε στη φυλακή. Λίγο πριν πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία που πραγματοποίησε ο ηγέτης των οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς, Μαξιμιλιάνο Ματζάρα.

Αρνήθηκε τα πάντα λόγω του δικηγόρου

Ο δικαστής καταλόγισε στον Αργεντινό τερματοφύλακα το έγκλημα της «επιδεινωμένης συγκάλυψη ανθρωποκτονίας» επειδή θεωρεί ότι βοήθησε τον χούλιγκαν το 2011 να διαπράξει το έγκλημα στη γειτονιά Ματαδέρος του Μπουένος Άιρες και μεταφέρθηκε στη φυλακή Εζέιζα, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει. Άλλωστε, ο δικηγόρος του, ο Ματίας Μόρλα του ζήτησε να τα αρνηθεί όλα.

«Με κατηγόρησαν ότι τον κρύβω και δεν ξέρω γιατί. Καλύπτοντας μια δολοφονία, μια κατάσταση που δεν είχα καμία σχέση. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, συνήθως η ομάδα σου λύνει τα πάντα, αλλά τότε δεν υπήρχε κανένας. Πήραν το τηλέφωνό μου. Σε δύο ώρες ήμουν στο υπόγειο. Δεν μπορούσα να μιλήσω στην οικογένειά μου. Ήμουν χωρίς φαγητό, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Μερικές φορές ακούστηκαν πυροβολισμοί τη νύχτα» είπε ο Μιλιόρε.

Ο χούλιγκαν κατηγορήθηκε για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ερνέστο Τσιρίνο και ο πορτιέρο κατηγορήθηκε, επίσης, ότι τον βοήθησε να διαφύγει. Έπειτα από σαράντα ημέρες κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 500.000 πέσος.

Μετά τη φυλακή στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μετά την αποφυλάκιση του, στα τέλη Μαΐου 2013, πήγε τελικά στην Κροατία και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και αμέσως έγινε ο αγαπημένος των φιλάθλων. Ομως, δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου 2013, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε τη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Ο Μιλιόρε φέρεται να είχε μια διαμάχη με τον προπονητή Κρούνοσλαβ Γιούρσιτς, καθώς αυτός είχε απαγορεύσει στον Αργεντινό τερματοφύλακα να φέρνει τον γιο του στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια.

Πάντως, η πραγματικότητα ήταν πως είχε νοσταλγήσει τη πατρίδα του και επίσης ανησυχούσε όλο και περισσότερο για την κατάσταση της υγείας του πατέρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags