Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποδοσφαιρική ομάδα καταδικάστηκε να πληρώσει 3,5 εκατ. ευρώ σε θύμα παιδεραστίας
| 2023-11-09 14:00:00

Ποδοσφαιρική ομάδα καταδικάστηκε να πληρώσει 3,5 εκατ. ευρώ σε θύμα παιδεραστίας

Sportdog Team
Ποδοσφαιρική ομάδα καταδικάστηκε να πληρώσει 3,5 εκατ. ευρώ σε θύμα παιδεραστίας

Το θύμα ήταν στις Ακαδημίες της ομάδας.

Ένας αυστραλιανός ποδοσφαιρικός σύλλογος καταδικάστηκε να πληρώσει 3,8 εκατομμύρια δολάρια (3,5 εκατομμύρια ευρώ) ως αποζημίωση σε ένα θύμα παιδεραστίας επειδή δεν έλαβε μέτρα για την προστασία του από κακοποίηση.

Η εξαμελής κριτική επιτροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώρια είπε στην ετυμηγορία της ότι «υπήρξε αμέλεια» από την πλευρά του συλλόγου Γουέστερν Μπούλντογκς. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση που χορηγείται στην Αυστραλία σε θύμα παιδεραστίας.

Η ετυμηγορία καθιστά τους Western Bulldogs τον πρώτο αυστραλιανό ποδοσφαιρικό σύλλογο που αποζημιώνει έναν επιζώντα σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP.

Ο Ανταμ Κνιλ βιάστηκε μεταξύ 1984, όταν ήταν 12 ετών, και 1990 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου από τον Γκρέιμ Χομπς, ο οποίος ήταν ο προπονητής

Ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι ο σύλλογος ήταν υπεύθυνος για αυτή τη σεξουαλική κακοποίηση, επειδή επέτρεψε στον Χομπς, ο οποίος πέθανε το 2009, ειδική πρόσβαση στον ανήλικο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας.

Επιπλέον, το θύμα, τώρα 51 ετών, υπέβαλε περαιτέρω οικονομικές αξιώσεις σε αγωγή που ασκήθηκε στα αυστραλιανά δικαστήρια πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι η Western Bulldogs δεν τον προσέγγισαν όταν ο βιασμός δημοσιοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990.

Ο Χομπς ομολόγησε την ενοχή του για τον βιασμό, αν και οι Western Bulldogs αρνήθηκαν οποιαδήποτε γνώση του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags