Το Μεξικό δυσκολεύτηκε κόντρα στην Τζαμάικα, όμως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Χεράρντο Αρτεάγκα στο 69’.

Οι Μεξικανοί ήταν καλύτεροι στην αναμέτρηση, καθώς τελείωσαν το ματς με 20/9 τελικές, έναντι 13/4 των αντιπάλων τους. Επίσης, είχαν 62% κατοχή μπάλας και 82% ακρίβεια πασών. Καλή εμφάνιση από τον Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος ήταν βασικός και έγινε αλλαγή στο 68’.

Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Έντσον Άλβαρες, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κλαίγοντας στο 30’.

Οι Τζαμαϊκανοί κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 50’, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR. Το Μεξικό θα αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής, ενώ η Τζαμάικα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ισημερινό.

 

Η Βενεζουέλα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Copa America, μετά το 2-1 επί του Ισημερινού.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 22’, μετά την αποβολή του Ένερ Βαλένσια. Αυτό δεν του απέτρεψε από το να ανοίξουν το σκορ με τον Τζέρεμι Σεμέδο στο 40’. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς σε δέκα λεπτά. Στο 64’, ο Τζόντερ Κάνιτς έφερε το ματς στα ίσια και στο 74’ ο Έντουαρντ Μπέγιο χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 14/5 τελικές έναντι 9/4 του Ισημερινού, 66% κατοχή μπάλας και 86% ακρίβεια πασών. Στη δεύτερη αγωνιστική η Βενεζουέλα θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, το οποίο επικράτησε 1-0 της Τζαμάικα στο άλλο ματς του ομίλου. Στο άλλο ματς θα αναμετρηθούν οι δυο χαμένοι της πρεμιέρας.