Kατά τη διάρκεια του αγώνα νέων ανάμεσα στην Γκρέμιο Ανάπολις και τη Σέντρο Οέστε, ένας αστυνομικός πυροβόλησε παίκτη για να σταματήσει η ένταση. Ο Ραμόν Σόουζα, Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Γκρέμιο Ανάπολις, χτυπήθηκε από μια σφαίρα από καουτσούκ που εκτοξεύτηκε από έναν αξιωματικό της στρατιωτικής αστυνομίας μετά από καυγά που σημειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα στο τέλος του αγώνα οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν έντονα παράπονα από τους διαιτητές, ενώ δημιουργήθηκε και ένταση με τους παίκτες της Σέντρο Οέστε και κάπου εκεί υπήρξε η παρέμβαση της αστυνομίας, με την κατάσταση όμως να ξεφεύγει.

Η σφαίρα που δέχτηκε στο πόδι ήταν πλαστική και η ζωή του δεν τέθηκε σε κίνδυνο, με τους ανθρώπους της Γκρέμιο να κάνουν γνωστό πως θα κινηθούν νομικά κατά του αστυνομικού που αποφάσισε να πυροβολήσει στο πόδι τον τερματοφύλακα της ομάδας τους.

Το «TN» ανέφερε ότι η λευκή βολή με την λαστιχένια σφαίρα προκάλεσε τον Ραμόν Σόουζα, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με τραύμα στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού και απέφυγε τον ακρωτηριασμό του ποδιού

Μετά τον πυροβολισμό, ο Ντιέγκο Μπέντο , ο γιατρός του συλλόγου, ανέφερε ότι ο Ραμόν Σόουζα "είχε τραυματισμό στο μπροστινό μέρος του μηρού του και έχασε λίγο δέρμα. Υπάρχει επίσης κάποια μυϊκή βλάβη. Εκτός από την απώλεια του κεντρικού δέρματος, είχε επίσης δέρμα αποζωογονημένος από τη θερμοκρασία, με έγκαυμα τρίτου βαθμού γύρω από τον τραυματισμό, αφαιρέσαμε τους ιστούς που είχαν αποβιώσει και δεν υπάρχει κίνδυνος θανάτου ή απώλειας του ποδιού, επειδή δεν τραυματίστηκαν μεγάλα αγγεία.