Ένα ρατσιστικό σύνθημα που τραγούδησαν οι παίκτες της Εθνικής Αργεντινής κατά της Γαλλίας στους πανηγυρισμούς τους για την κατάκτηση του Copa America 2024 έχει προκαλέσει σάλο.

«Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά έρχονται από την Ανγκόλα. Θα τρέχουν καλά. Τους αρέσει να γ… τρανς σαν τον γ… τον Μπαπέ. Η μάνα τους είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του είναι από το Καμερούν, αλλά το διαβατήριο γράφει Γάλλος» ήταν τα λόγια του συνθήματος που τραγούδησαν σε live μετάδοση του Έντσο Φερνάντες στα social media, με το βίντεο να κάνει άμεσα τον γύρο του κόσμου.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας ζήτησε από την αντίστοιχη της Αργεντινής, αλλά δεν είναι η μόνη, αλλά στο ίδιο μήκος κύματος κινείται επίσης η κυβέρνηση της Αργεντινής, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να καλεί τον Λιονέλ Μέσι να απολογηθεί δημόσια, ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας, για όσα συνέβησαν

«Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Το ίδιο και ο πρόεδρος της AFA. Μας φέρνει ως χώρα σε δύσκολη θέση μετά από τόση δόξα» τόνισε χαρακτηριστικά, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση - καταγγελία της Γαλλικής Ομοσπονδίας (FFF).