UEFA: Στις 3 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της FIFA σχετικά με το αίτημα  αποκλεισμού του Ισραήλ. Το σχετικό αίτημα  έχει καταθέσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία  της Παλαιστίνης και μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό όλων των ισραηλινών συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, αναφέρει η ιταλική εξειδικευμένη ιστοσελίδα calcioefinanza.

Intime

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης (PFA) επιβεβαιώνει ότι έχει λάβει την ανεξάρτητη νομική αξιολόγηση σχετικά με την πρόταση της PFA να επιβληθούν κυρώσεις στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισραήλ  για παραβιάσεις του καταστατικού της FIFA και του διεθνούς δικαίου. Εκτιμούμε τον επαγγελματισμό και την αμεροληψία που επέδειξε η FIFA στο χειρισμό αυτού του θέματος, ιδίως κατά την παραπομπή του θέματος σε νομικούς εμπειρογνώμονες για ενδελεχή αξιολόγηση. Η PFA παραμένει βέβαιη για τη δικαιοσύνη της εν εξελίξει διαδικασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης και συνεχίζει:

«Ως η μόνη αναγνωρισμένη ποδοσφαιρική αρχή στην παλαιστινιακή επικράτεια, επιβεβαιώνουμε το δικαίωμά μας, που κατοχυρώνεται στα καταστατικά και τους νόμους της FIFA, να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε το ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς που αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο. Αυτό περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως επαναλήφθηκε από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου  και ενισχύθηκε από πολυάριθμα ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η PFA παραμένει σταθερή στον ρόλο της να διοικεί και να υποστηρίζει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Παλαιστίνη σύμφωνα με αυτά τα νομικά πλαίσια και με το Καταστατικό της FIFA και τον Ολυμπιακό Χάρτη. Περιμένουμε υπομονετικά την τελική απόφαση, η οποία αναμένεται να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο της FIFA στις 3 Οκτωβρίου, με πεποίθηση ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τελικά σε δικαιοσύνη και ισότητα για το παλαιστινιακό ποδόσφαιρο και τους αθλητές του».

Μπάλα ποδοσφαίρου
Intime