1) ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΜΙΝΙ»

Το γήπεδο της Μάλαγα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό. Ενα «κλουβί» που χωράει 30.000 κόσμο, ο οποίος είναι πολύ κοντά στους ποδοσφαιριστές. Η δε ατμόσφαιρα ήταν πολύ θερμή και αναμφίβολα όλο αυτό το «πακέτο» έπαιξε το (θετικό) ρόλο του για τους Ισπανούς. Το ΟΑΚΑ δεν είναι τέτοιο γήπεδο ασφαλώς. Αλλά ούτε και οι οπαδοί της Μάλαγα έχουν... σχέση με του Παναθηναϊκό.

Εάν το «τριφύλλι» είχε το «Λα Ροσαλέδα» για έδρα κάθε ομάδα στην Ευρώπη θα δεινοπαθούσε. Εν πάση περιπτώσει, ακόμα και το ΟΑΚΑ μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη πίεση στη Μάλαγα, που δεν είναι συνηθισμένη να παίζει σε έδρες με τόσο μεγάλη ένταση στις εξέδρες. Αρκεί να έχει πολύ κόσμο το γήπεδο, να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα που ξέρουν καλά οι οπαδοί της ομάδας πώς να φτιάχνουν.

2) Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΚΟΛ

Η λογική υπαγορεύει ότι ακόμα και στο 75' να μπει το πρώτο γκολ, εάν το επιτύχει ο Παναθηναϊκός, το ματς θα γίνει «ροντέο» και η πρόκριση θα είναι εφικτή. Μόνο που οι «πράσινοι», εάν επιλέξουν την κακτική της υπομονής, θα ρισκάρουν περισσότερο απ' ό,τι φαντάζονται, καθώς η Μάλαγα είναι πολύ επικίνδυνη όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της και δημιουργεί πολύ εύκολα φάσεις.

Το καλύτερο συνεπώς για τον Παναθηναϊκό θα ήταν ένα γρήγορο γκολ, βοηθούμενος από την πίεση του κόσμου στην αρχή και μπαίνοντας στο ματς αποφασισμένος, δείχνοντας στους Ισπανούς ότι «στην Αθήνα είναι αλλιώς». Το πιο σημαντικό όλων, ωστόσο, είναι να έχει την τύχη να προηγηθεί στο ματς. Και, σε δεύτερη φάση, να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα...

3) ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΙΣΟΚΟ - ΚΟΥΙΝΣΙ

Με βάση την εικόνα της Μάλαγα είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα και να βρει κενούς χώρους για να σκοράρει πάνω από μία φορά στο παιχνίδι. Και θα έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες εάν ο Κουίνσι είναι σε θέση να αγωνιστεί για επαρκή χρόνο (οι ενδείξεις αναφέρουν ότι παλεύει να είναι έτοιμος για να μπει ως αλλαγή για κάποια λεπτά) και να δημιουργήσει μαζί με τον Σισοκό ένα δίδυμο-«φωτιά» στα άκρα.

Οσο μεγαλύτερη είναι η συνύπαρξη των δύο πιο ποιοτικών περιφερειακών επιθετικών της ομάδας τόσο περισσότερες γίνονται και οι πιθανότητες της ανατροπής για τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς της Αθήνας.

4) ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Το πιο δύσκολο κομμάτι για τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε για τις δύο ομάδες αλλά και την εικόνα τους στο «Λα Ροσαλέδα», είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αφενός μεν εξαιτίας του γεγονότος ότι η Μάλαγα μεσοεπιθετικά «βγάζει φωτιές», αφετέρου δε διότι υπάρχουν αδυναμίες στους «πράσινους» τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο των μετόπισθεν. Πολύ σημαντική είναι και η παράμετρος της ετοιμότητας του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Εάν ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι σε θέση να προσφέρει, τότε θα υπάρξει σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια απ' ό,τι στο ενδεχόμενο οριστικής απουσίας του «Μπουμ». Διότι σε αυτήν την περίπτωση είτε θα υπάρξει δίδυμο Βελάσκες - Πίντο είτε αλλαγή θέσης σε έναν εκ των Κατσουράνη και Βύντρα.

Πηγή: Goal