Φαβορί που βρίσκονται ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο και εύκολες προκρίσεις που γίνονται... οδυνηροί αποκλεισμοί με επικές ανατροπές. Όλα είναι πιθανά όταν κυλά η μπάλα στο γρασίδι και οι Πράσινοι του Φερέιρα γνωρίζουν πως μπορούν να κάνουν την πτήση με προορισμό τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα και αν τα φτερά τους είναι... τσακισμένα από εκείνη τη άσχημη νύχτα στο Ροσαλέδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήδη έριξε το …σύνθημα αντεπίθεσης και είναι λογικό να ετοιμάζει τα ρίσκα του. ʼλλωστε ο Παναθηναϊκός θέλει... γκολ το βράδυ της Τρίτης και το πιο σημαντικό... Αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Πράσινοι ήδη πληρώνουν το χαλαρό ξεκίνημα στην Ισπανία, τα παιδικά λάθη που έκαναν στην Μάλαγα και την απροσεξία τους στην τελική προσπάθεια. Το πρώτο ημίχρονο στο Ροσαλέδα πρέπει να...  διαγραφεί από το μυαλό των Πρασίνων, ενώ η αντίδραση του Τριφυλλιού στο δεύτερο μέρος μοιάζει με πολύτιμος οδηγός για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ενόψει της ρεβάνς. Η Μάλαγα δεν είναι ...άτρωτη, έχει αδυναμίες –κυρίως στην άμυνα- και οι Πράσινοι εκεί πρέπει να χτυπήσουν, ώστε να κάνουν τη ζημιά στην ισπανική ομάδα.
 
Το 2-0 είναι δύσκολο σκορ, όχι όμως... αξεπέραστο. ʼλλωστε ο Παναθηναϊκός στην πολύχρονη ευρωπαϊκή του ιστορία έχει γίνει πρωταγωνιστής σε ιστορικές βραδιές μεγάλων ανατροπών και προκρίσεων... Και αν το ‘71 και ο Ερυθρός Αστέρας ή το ’87 και η Χόνβεντ είναι... μακρινές αναμνήσεις, υπάρχουν και πιο...πρόσφατα παραδείγματα. Βέβαια η Μάλαγα δεν είναι ούτε Βίσλα, ούτε Σπάρτα Πράγας.  Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας, οι Ανδαλουσιάνοι κρατούν το εισιτήριο για τους ομίλους στα χέρια τους, όμως η πρόκριση δεν είναι απαγορευμένη λέξη στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού. Αρκεί να το πιστέψουν ο Φερέιρα και οι παίκτες του, πως μπορούν να γράψουν ιστορία...

Πηγή: novasports.gr