Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο εύκολο για τον Παναθηναϊκό να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από τον πρώτο αγώνα του Ροσαλέδα. Η Μάλαγα, όμως, ναι μεν είναι μια πολύ καλή ομάδα, ναι μεν προέρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης που είναι δέκα ταχύτητες πάνω από το ελληνικό, αλλά δεν πρόκειται για κανένα μεγαθήριο και σίγουρα δεν έχει την εμπειρία του «τριφυλλιού» σε τέτοια παιχνίδια, ενώ ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ειδικά με τον κόσμο στο πλευρό του. 

Επιπλέον δέλεαρ για τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι και το οικονομικό, που στη φάση που είναι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σημαντικό να γεμίσει τα ταμεία του. Και μια πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 

Αυτό διότι υπολογίζεται πως εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να μπει στους ομίλους στα ταμεία θα εισρεύσουν τουλάχιστον 13 εκατ. ευρώ (8,6 εκατ. ευρώ είναι το μίνιμουμ ποσό για τη συμμετοχή στους ομίλους, ενώ οι νίκες πριμοδοτούνται με 1 εκατ. ευρώ και οι ισοπαλίες με 500.000 ευρώ). Ήδη από τη συμμετοχή στα play offs του Champions League έχουν εξασφαλιστεί από την UEFA 2,1 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση αποκλεισμού και «μετακόμισης» στο Europa League, στα ταμεία της ΠΑΕ θα μπουν περίπου 6 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί να μπουν λεφτά στην ομάδα στα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013. Αυτομάτως θα εισπράξει η ΠΑΕ 140.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους πριμοδοτείται ανεξάρτητα από αποτελέσματα με 1,3 εκατ. ευρώ (η νίκη να πριμοδοτείται 200.000 ευρώ και την ισοπαλία 100.000 ευρώ στη φάση των ομίλων). 

Το εντυπωσιακό για τον Παναθηναϊκό ως προς το market pool της διοργάνωσης που τελικά θα μετάσχει είναι ότι μπορεί να πάρει περισσότερα χρήματα στο Γιουρόπα αν είναι μόνος του (στο ενδεχόμενο δηλαδή αποκλεισμού και του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου), απ' ό,τι στο Τσάμπιονς Λιγκ που θα έχει σίγουρα παρέα τον Ολυμπιακό, ο οποίος και θα δικαιούται το 65% του συνολικού ποσού!

Αν καταφέρει να περάσει από τη φάση των ομίλων και να πλασαριστεί μίνιμουμ μέχρι τους «32», τα έσοδά του από τη διοργάνωση με τα νέα μπόνους δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και στα 8 εκατ. ευρώ! Δύο εκατ. από τη συμμετοχή του στους ομίλους (μπόνους συμμετοχής και βαθμών), 600 ή 400.000 ευρώ αν περάσει πρώτος ή δεύτερος, κοντά στα 4 εκατ. ευρώ το market pool και από εκεί και πέρα τα εισιτήρια από τέσσερις εντός έδρας αγώνες.

Πηγή: Leoforos.gr