Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων επιβεβαιώθηκε και στη ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε ένα συντηρητικό παιχνίδι χωρίς να ρισκάρει και, με τον Φερέιρα να αλλάζει το σύστημα σε 4-3-3 με τον Κατσουράνη 6άρι μπροστά από τους Πίντο - Βελάσκες, δεν δημιούργησε φάση. Μοιραία η Μάλαγα μετά το 2-0 στην Ανδαλουσία σφράγισε άνετα το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League με τη "λευκή" ισοπαλία στο ΟΑΚΑ.

Η μάχη είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο στο "Ροσαλέδα" την περασμένη Τετάρτη και αυτό που περιμέναμε από το "τριφύλλι" στον επαναληπτικό ήταν να παλέψει για την υπέρβαση. Το μηδέν στην άμυνα κρατήθηκε, αλλά από τη μέση και μπροστά μηδέν εις το πηλίκο.

Ο κόσμος καλά έκανε και στάθηκε δίπλα στην ομάδα παρά τον αποκλεισμό, χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές στο φινάλε, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν, οι δυνατότητες του νέου Παναθηναϊκού δεν είναι για τα υψηλά ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να βρεθεί στο Champions League και ο ρεαλιστικός του στόχος στο ξεκίνημα αυτής της ευρωπαϊκής περιπέτειας ήταν η είσοδος στους ομίλους του Europa League, κάτι που έγινε. Οι "πράσινοι" θα έχουν την ευκαιρία για μια αξιοπρεπή πορεία σε συνδυασμό με τον πρώτο στόχο που είναι το πρωτάθλημα.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλές αδυναμίες στο ρόστερ. Στο πρώτο παιχνίδι στη Μάλαγα φάνηκε ότι δεν υπάρχει ο κλασικός φορ που θα δώσει το εύκολο γκολ και στη ρεβάνς με τους Ισπανούς διαπιστώθηκε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ωστόσο χρήματα δεν φτάνουν και επομένως θα πρόκειται για έκπληξη αν γίνει κάποια κίνηση μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Με τα 6 εκατ. ευρώ από το Γιουρόπα Λιγκ η χρονιά για τον Παναθηναϊκό σε οικονομικό επίπεδο βγαίνει μέχρι τα Χριστούγεννα! Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το άνοιγμα είναι 30 εκατ. ευρώ και ο Παναθηναϊκός θα ταλαιπωρηθεί για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια.

Πηγή: contra.gr