Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πράγματι έχει ελπίδες να περάσει. Απ’ αυτό το σημείο, όμως, μέχρι πράγματι να προκριθεί, υπάρχει μια απόσταση.

Το θέμα, δηλαδή, δεν είναι μόνο η δυναμικότητα των τριών αντιπάλων, αλλά τι κάνει και ο ίδιος ο Ολυμπιακός.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει διαπιστωμένο πρόβλημα στα σέντερ μπακ. Κάτι που επιδεινώνεται, έστω και για μερικές μέρες, και με τον τραυματισμό του Κοντρέρας.

Επίσης, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν φέτος τον Μιραλάς. Είναι σημαντική απώλεια αυτή.

Και κάτι ακόμα. Ο Ολυμπιακός δείχνει να μην έχει βρει ακόμα τα πατήματά του. Ο Ζαρντίμ ψάχνεται για λύσεις και δεν έχει κατασταλάξει για την ταυτότητα του νέου Ολυμπιακού στην μετά Βαλβέρδε εποχή.

Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πάει έχοντας υπ’ όψιν του όχι μόνο τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά του στοιχεία στον αγωνιστικό τομέα, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, τότε ίσως του βγει σε καλό. Θα είναι ρεαλιστής και θα δώσει σκληρές μάχες.

Αν πάει, όμως, με το σκεπτικό εξ’ αρχής ότι θα περάσει μαζί με την Άρσεναλ, τότε μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων. Ούτε η Σάλκε, ούτε η Μονπελιέ είναι αμελητέες ποσότητες.

Γι’ αυτό λέμε ότι το ιδανικό θα ήταν να κατέβει προσγειωμένος ο Ολυμπιακός στους αγώνες. Κι εκεί θα φανεί αν τελικά ήταν εύκολη ή δύσκολη η κλήρωση.