Κάθε τι διαφορετικό δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το πως αντιμετώπισε τη Σάλκε ο Πορτογάλος.

Φτάνοντας στα χέρια μας η ενδεκάδα του Ζαρντίμ η πρώτη σκέψη ήταν: "Α, κάνει δοκιμές ενόψει του Πανθρακικού". Αλλη λογική και σοβαρή εξήγηση δεν μπορούσε να δοθεί. Ο Πορτογάλος επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει ξανά εφέτος μαζί στο πρώτο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς.

Κρατώντας τον Ιμπαγάσα στο γήπεδο στον αγώνα για 90 λεπτά με τον ΠΑΣ και αφήνοντας τον Αργεντινό στον πάγκο στο ματς με τη γερμανική ομάδα, είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί. Λογική η χρησιμοποίηση του Φουστέρ, θα μπορούσε όμως να μείνει εκτός ο Μασάδο για να παίξει ο Ιμπαγάσα.

Ας αναλύσουμε την ήττα...

Βάζοντας τον Μέγερι βασικό χωρίς να έχει επίσημο παιχνίδι στα πόδια του, αλλά και χωρίς να έχει παίξει στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, έρχεται στο νου η περσινή επιλογή του Βαλβέρδε στο ματς με τη Ντόρτμουντ. Μόνο που τότε ήταν ο τραγικός Κοστάντσο, ενώ εφέτος υπάρχει ο έμπειρος Κάρολ. Λογικό να θέλει ο Ολυμπιακός να βγάλει ένα δικό του παίκτη και όχι έναν τερματοφύλακα που του χρόνου σταματά, αλλά η επιλογή θα μπορούσε να γίνει από το πρώτο παιχνίδι της Super League.

Ο Μανιάτης ήταν ανέτοιμος. Τόσο απλά. Δεν είναι ο βιονικός παίκτης και το γεγονός ότι είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τραυματιστεί. Το ενδεχόμενο να παίξει ο Ιμπαγάσα αντί του Μανιάτη το είχε σκεφτεί ο Ζαρντίμ;

Ο Μιραλάς λείπει. Το ξέρουν όλοι. Θα ήταν, όμως, τουλάχιστον τρελό να πει "όχι" ο Ολυμπιακός στα λεφτά της Εβερτον. Ωστόσο, το τρελό είναι ότι δεν βρέθηκε ο αντικαταστάτης του. Μπορεί αυτός να είναι ο Πίνο. Μέχρι, όμως, να έρθει ο Γενάρης, το Champions League μπορεί να χαθεί.

Το πλάνο του Βαλβέρδε...

Το να λέμε ότι και πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε εντός έδρας στην πρεμιέρα, άρα αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αφού στη συνέχεια τα πήγε καλύτερα, είναι σαν να λες ότι χθες βρήκα πάρκινγκ στην Κυψέλη, άρα θα είμαι το ίδιο τυχερός και σήμερα. Πέρυσι υπήρχε ένας Βαλβέρδε στον πάγκο όπου είχε πλάνο, το ακολουθούσε πιστά, διόρθωνε τα λάθη του και ήξερε ποιον Ολυμπιακό ήθελε να δει στο γήπεδο. Εφέτος υπάρχει στον πάγκο ένας προπονητής, ο οποίος και με δεμένα τα μάτια θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά το μεγάλο στοίχημα και οι εξετάσεις που πρέπει να δώσει στους ανώτερούς του είναι το Champions League. Στο πρώτο μάθημα απέτυχε παταγωδώς. Δημιούργησε δεκάδες αγωνιστικές απορίες και παρουσιάστηκε αδιάβαστος. Γιατί αυτό που παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης δεν εξηγείται. Αν ήταν λογικό και δεν του καθόταν, ουδείς θα του έλεγε κάτι. Αυτό, όμως, που είδαμε δεν είχε καμία ποδοσφαιρική λογική.

Ναι, η Σάλκε είναι πολύ καλή ομάδα (αυτό για τους προπονητές της εξέδρας που χαρακτήριζαν εύκολη την κλήρωση των "ερυθρολεύκων"), αλλά όχι τόσο καλή όσο την έκανε να φαίνεται ο Ολυμπιακός. Εχει κερδίσει πολύ καλύτερες ομάδες, όπως η Ντόρτμουντ για παράδειγμα. Η εικόνα είναι που προβληματίζει και φέρνει γκρίνια από τον απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού.

Το φάρμακο φυσικά δεν θα είναι η νίκη επί του Πανθρακικού, αλλά αυτή επί της Αρσεναλ την επόμενη αγωνιστική. Τόσο απλά, αλλά και τόσο δύσκολα...

ΥΓ: Ο Μανωλάς δεν είναι Παπαδόπουλος και ο Κοντρέρας Μέλμπεργκ. Αλλά και ο Ζαρντίμ δεν είναι Βαλβέρδε. Ούτε της πρώτης χρονιάς...

Πηγή: contra.gr