Αυτός ήταν ο χθεσινός Ολυμπιακός κόντρα στη Σάλκε. Πέρυσι πιάστηκε «κορόιδο» από τη Μαρσέιγ και δεν του άξιζε. Χθες απλώς υποτάχθηκε στη σαφή ανωτερότητα των Γερμανών και έδειξε πως δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ακόμα και ο συνδυασμός γκολ και φάσεων που πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες είναι αρνητικός γι' αυτόν. Ενα γκολ από τον Αμπντούν και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ ήταν ό,τι καλύτερο μπόρεσαν να καταθέσουν στο χορτάρι οι «ερυθρόλευκοι».

Δύο γκολ, ένα χαμένο πέναλτι και ένα ακυρωθέν γκολ του εκπληκτικού χθες Παπαδόπουλου που μόνο ο διαιτητής και οι βοηθοί του το είδαν ως αντικανονικό. Κάτι που σημαίνει πως το τελικό 1-2, όσο κι αν είναι πικρό για τους Πειραιώτες, είναι ένα αποτέλεσμα που δεν τον διασύρει. Γιατί θα μπορούσε να συμβεί κι αυτό.

Τα συμπεράσματα απολύτως ευδιάκριτα: ατολμία και έλλειψη καθαρού μυαλού, κάτι που φάνηκε στην αντίδραση που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 1-1. Κακή αμυντική λειτουργία (άλλη μια φορά πληγώθηκε από στημένη φάση), ουδεμία πίεση στη μεσαία γραμμή από τα ανασταλτικά χαφ, ενώ κάποια στιγμή (πριν μπει ο Ιμπαγάσα) ο Ολυμπιακός βρέθηκε να είναι... κομμένος στα δύο.

Οσο για τις επιλογές του Ζαρντίμ: έχει πέσει στην περίπτωση με τους τερματοφύλακες καθώς έβγαλε τον Κάρολ που τον... τρέλανε με τις γκέλες του και χθες ο Μέγερι ακολούθησε την ίδια στραβή οδό. Περιμέναμε τον έμπειρο Ιμπαγάσα (όσο τέλος πάντων άντεχε) και είδαμε τον άχρωμο Μασάντο στα πλάγια και τον Φουστέρ σε ρόλο πλέι μέικερ, κάτι που δεν βγήκε.

Και τώρα τι; Ενα στραβό ξεκίνημα δεν σημαίνει το τέλος της ζωής στη διοργάνωση, αλλά σίγουρα τη δυσκολεύει. Σε βάζει νωρίς νωρίς στη διαδικασία να σκέφτεσαι (πλέον) την τρίτη θέση ως βασικό στόχο. Ο Ολυμπιακός οφείλει να δει την κατάσταση κατάματα και να προβληματιστεί...

Πηγή: Goal