Αυτό δεν μειώνει την επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά με την εικόνα των δύο 90λεπτων, πώς να έχανε δηλαδή; Δεν είναι ασφαλώς κάτι απλό, να κερδίζει μια ελληνική ομάδα, δύο φορές γαλλικό σύλλογο. Αλλά αυτό το οικτρό κατασκεύασμα, που παρουσιάζουν εφέτος στην Μονπελιέ, μόνο αν ήθελε ο Ολυμπιακός (αν αυτοκτονούσε καλύτερα) θα έπαιρνε αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

Το ότι ισοφάρισαν οι Γάλλοι σε 1-1, οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό τον ράθυμο ρυθμό του Ολυμπιακού και την επιλογή (;) του Ζαρντίμ, να περιορίζεται σε αυτόν τον παθητικό ρόλο και να χτυπά στην αντεπίθεση. Μιλάμε, ότι μόλις πιέστηκαν λίγο και στην Γαλλία και στο Καραϊσκάκη, έκαναν τόσα πολλά μαζεμένα λάθη στην άμυνα, που δεν δικαιολογούνται για το επίπεδο του Γαλλικού πρωταθλήματος, πόσο μάλλον για το Τσάμπιονς Ληγκ.

Σας είχα γράψει, ότι μετά το 2πλό στο Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός σφράγιζε την τρίτη θέση και πήγαινε για κάτι παραπάνω. Οι «πρωταθλητές» Γαλλίας αποσυντίθενται. Θα ήταν κόντρα σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική λογική και νομοτέλεια, να πάρουν τρίποντο και να μεταμορφωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα πανηγύρια όμως, θα πρέπει να κρατήσουν λίγο στον Πειραιά. Διότι οι αδυναμίες, που εμφάνισε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, μπορεί να μην στοίχισαν απέναντι στην Μονπελιέ, δεν θα είναι το ίδιο όμως με Σάλκε και Αρσεναλ. Εκεί όπου αναζητά μία μεγάλη νίκη για να μπει σφήνα. Εύκολο; Καθόλου. Και πέρα από την υπερπροσπάθεια, που θα πρέπει να καταβάλουν οι παίκτες, θα χρειαστεί κάτι διαφορετικό και από τον Ζαρντίμ.

Το επαναλαμβάνω, τώρα που άπαντες πανηγυρίζουν: την Σάλκε, όσο ανώριμη και αν είναι και την Αρσεναλ, σε όσο κακή κατάσταση και αν παρουσιάζεται, δεν αρκούν στιγμές, για να τις κερδίσεις (διότι το ζητούμενο είναι η νίκη σε κάποιο ματς, που μπορεί και να μην είναι μόνη της αρκετή- μην βλέπετε σήμερα την βαθμολογία, αλλά προσθέστε και τρεις βαθμούς για την καθεμιά των αντιπάλων του Ολυμπιακού, στα ματς με την Μονπελιέ).

Αυτό που έχει πάντως σημασία, είναι ότι οι ερυθρόλευκοι δεν μπορεί να έχουν εφεξής κανένα άγχος. Εκτός «θεϊκής παρέμβασης», το Europa League και η ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας τον Φλεβάρη, είναι δεδομένη. Και ουδείς θα κατηγορήσει την ομάδα, εάν τελικά δεν μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, αφού «μπλε» και «κανονιέρηδες» είναι τα φαβορί.

Πηγή: pamesports.gr