Παναθηναϊκός: Έγκλημα και τιμωρία για ακόμα μια φορά για τους Πράσινους οι οποίοι δείχνουν πως δεν μπορούν να… συνέλθουν από τα προβλήματα που παρουσιάζουν και μετά τις γκέλες στο πρωτάθλημα και την ήττα από την ΑΕΚ, έκαναν… δώρο ένα ιστορικό βράδυ και στη Μπόρατς, που κατάφερε και πήρε τον πρώτο της ευρωπαϊκό βαθμό. Το Τριφύλλι μπορεί να μπήκε διαφορετικά στη Βοσνία, να κατάφερε να σκοράρει νωρίς και να διώξει το όποιο άγχος υπήρχε,  ενώ είχε και τεράστια ευκαιρία να βρει και δεύτερη φορά δίχτυα με τον Σπόραρ, όμως και πάλι κατάφεραν να σπαταλήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι παίκτες του Αλόνσο ήταν ξανά νωθροί, παθητικοί, χωρίς σωστή ανάπτυξη, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν δίχτυα με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ειδικά με την έναρξη την επανάληψης οι Πράσινοι είναι εντελώς εκτός αγώνα, κάτι που σίγουρα θυμίζει τα άσχημα ξεκινήματα των αναμετρήσεων και σίγουρα για κάτι που έχει ευθύνη και ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Όταν το Τριφύλλι… ξύπνησε κατάφερε να κλείσει τους παίκτες της Μπόρατς στα καρέ τους, όμως και πάλι η επιθετική δυστοκία έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Βέβαια στις ευκαιρίες του Τετέ, με το σουτ που σταματάει στο δοκάρι, αλλά και στην κεφαλιά του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις, υπάρχει και μια δόση… ατυχίας, όμως σε αυτή του Σπόραρ δεν υπάρχει δικαιολογία για τον Σλοβένο φορ, μη δικαιώνοντας τον Αλόνσο για την επιλογή να τον χρησιμοποιήσει βασικό. Βέβαια για να μην είμαστε άδικοι ο Σπόραρ, αν και φανερά εκτός ρυθμού προσπάθησε να είναι στις φάσεις, σπαταλώντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, μετά το γκολ του Μπακασέτα, όμως ακόμα και έτσι δείχνει να μην μπορεί αυτή τη στιγμή να αγωνιστεί σαν βασικός, με τον Γερεμέγεφ φανερά να τον έχει προσπεράσει.

Την ίδια στιγμή περιέργεια σίγουρα προκαλεί το γεγονός ότι ο Αλόνσο αποφάσισε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Τσέριν, ο οποίος ήταν ο καλύτερος χαφ του Παναθηναϊκού στη Βοσνία, με τον Σλοβένο να θυμίζει τον περσινό ποδοσφαιριστή σε πολλές στιγμές της αναμέτρησης. Παράλληλα πρέπει να προβληματίσει το μέτριο βράδυ, δεύτερο σε σειρά, του Πελίστρι ο οποίος τόσο με την ΑΕΚ, όσο και με την Μπόρατς δείχνει αρκετά νωχελικός, χωρίς φαντασία αλλά και δίχως να δείχνει επιθυμία να «φτιάξει» παιχνίδι κάτι που σίγουρα χτυπάει… καμπανάκι. Ο Ουρουγουανός είναι ένα πανάκριβο πρότζεκτ για τους Πράσινους, το οποίο πρέπει να στηριχθεί, αλλά και του δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες για το τι θέλει η ομάδα από αυτόν, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται.

Το σίγουρο, πάντως, συμπέρασμα που βγαίνει όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι που Παναθηναϊκού είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είναι «έγκλημα» να μένουν στον πάγκο οι Τετέ, Ουναΐ και Ιωαννίδης, μιας και ειδικά σε μια περίοδο που επιθετικά το Τριφύλλι έχει ζητήματα, είναι αυτοκτονικό να αφήνεις εκτός του πιο επιδραστικούς σου παίκτες. Επίσης παρά το γεγονός ότι ο Αλόνσο αυτή τη στιγμή βλέπει… βελτίωση στην εικόνα του Τριφυλλιού, το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα «φωνάζει» ότι έχει ζητήματα τα οποία χρειάζονται λύση… χθες. Το πρόβλημα σε αυτό, βέβαια, δεν είναι το ότι υπάρχουν προβλήματα σε μια ομάδα νέα σε όλα τα επίπεδα, αλλά το γεγονός ότι ακόμα δεν βλέπουμε βελτίωση σε κανέναν από τους τομείς που… πονάνε τους Πράσινους. Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να παίξει την Κυριακή τα… ρέστα του και ο Αλόνσο πιθανά τη θέση του κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ΟΑΚΑ με τη γκρίνια να υπάρχει από την… προθέρμανση και τη νίκη να είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Το αν έχουν τη δυνατότητα οι Πράσινοι να το κάνουν είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, το θέμα πλέον είναι το αν μπορούν και αν καταφέρουν να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο, κάτι που δείχνει πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή.