Γράφαμε μετά την κλήρωση στο Μονακό πως στις δύο αναμετρήσεις με την Μονπελιέ θα κριθεί η ευρωπαϊκή του πορεία. Λοιπόν νίκησε πεντακάθαρα δύο φορές τους Γάλλους, εξασφάλισε τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ και στα δύο επόμενα παιχνίδια θα παλέψει για να αποκλείσει μια από τις Σάλκε και Αρσεναλ.

Το 3-1 του Φαλήρου είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος και το 1-0 με το γκολ του Μασάντο στο 4' ήταν μάλλον φτωχό. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η Μονπελιέ τα έπαιξε όλα για όλα οι γηπεδούχοι "κάθισαν" και το 1-1 με το πέναλτι του Μπελχαντά στο 66' έφερε σύννεφα πάνω από το Φάληρο.

Όμως η εξαιρετική παρουσία του Αμντούν στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε την απαραίτητη δυναμική στους Πειραιώτες και τις ευκαιρίες για να ανακάμψει. Μια-δύο ευκαιρίες για τον Μήτρογλου ήταν ο προάγγελος της επιτυχίας. Ο Γκρέκο στο 80' έκανε το 2-1 και στο 82' ο Μήτρογλου επισφράγισε τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 που σε συνδυασμό με το 2-2 στο ματς Σάλκε-Αρσεναλ του δίνει πολλές ελπίδες.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού δεν είναι μικρή γιατί νίκησε δύο φορές την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Κι ας σκεφθούμε ποια είναι η διαφορά των δύο πρωταθλημάτων για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Οι φίλαθλοι του έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο και για την κατάκτηση των τριών βαθμών και για την εμφάνιση. Από τώρα δε θα ψάχνουν για ένα εισιτήριο για το τελευταίο παιχνίδι με την Άρσεναλ στις 11 Δεκεμβρίου. Το πιο σημαντικό είναι πως οι φίλοι του θα βλέπουν ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδος του και το 2013.

Πηγή: pamesports.gr