Εάν ο Ολυμπιακός από εδώ και στο εξής αγωνίζεται όπως στο δεκάλεπτο από το 66' μέχρι το 76', τότε, αφενός, θα πάρει περίπατο το ελληνικό πρωτάθλημα, αφετέρου, θα ενθουσιάζει τους οπαδούς του σαν ομάδα, κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Θα λύσει, επίσης, όλα του τα προβλήματα και θα σταματήσει η δυσφορία για τον Ζαρντίμ. Το αν θα το καταφέρει αυτό μόνον ο χρόνος μπορεί να το δείξει.

Χθες βράδυ ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τη γαλλική ομάδα, παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι είχαν σημαντική διαφορά στην κατοχή μπάλας (42%-58%). Εκείνο που βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό ήταν το γρήγορο σκοράρισμα με τον Μασάντο. Οσο περνούσε, όμως, ο χρόνος, οι παίκτες του χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να αναθαρρήσουν και να βγουν με αξιώσεις για την ισοφάριση, την οποία και τελικά πέτυχαν. Το δεκάλεπτο που ακολούθησε την ισοφάριση είδαμε (αυτή είναι η άποψή μου) έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό και φυσιολογικά έφτασε στο τελικό 3-1. Η Μονπελιέ έδειξε και χθες ότι μαζί με την Ντιναμό Κιέβου είναι οι χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες.

Η μεγάλη φετινή αδυναμία του Ολυμπιακού φάνηκε πολύ καθαρά και χθες το βράδυ. Και αυτή η αδυναμία δεν είναι άλλη από το κάκιστο passing game. Θα είχε και πάλι τη χειρότερη επίδοση αν χθες η Ντιναμό Κιέβου δεν ήταν άθλια. Ο Ολυμπιακός είχε 237 στις 407 πάσες και ποσοστό επιτυχίας μόλις 58%, γεγονός που σημαίνει ότι σαν ομάδα (αλλά και ατομικά) ο Ολυμπιακός θέλει πάρα πολλή δουλειά. Ο Αμπντούν και ο Μασάντο μπορεί κατά διαστήματα να εντυπωσιάζουν με τις ενέργειές τους, αλλά καταστρέφουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού, δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλο να έχει κατοχή μπάλας και να έχει περισσότερες ευκαιρίες δημιουργίας επιθέσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρω πως ο Μασάντο είχε μόλις 22 σωστές πάσες επί συνόλου 42 και μόλις 52% και ο Αμπντούν 20 στις 38 και 53%. οι Μανιάτης (21/38 και 55%), Μήτρογλου (1/21 και 52%) και Χολέμπας (24/45 και 53%) κινήθηκαν, επίσης, στα ιδια χαμηλά και άθλια επίπεδα. Είναι σημαντικά ανασταλτικός παράγοντας για τον Ολυμπιακό. Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι η θεαματική βελτίωση του Ολυμπιακού στο τρέξιμο (110 χλμ.) αλλα και η δημιουργία επιθέσεων στον κενό χώρο (37), τις οποίες σχεδόν έχει διπλασιάσει. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο παιχνίδι και η εκτίμησή μου είναι ότι μπορεί.

Πηγή: Goal