Ο Αλγερινός ήταν όλα τα λεφτά σε αυτή τη μαγική βραδιά του Ολυμπιακού.

Στο Φάληρο ο πρωταθλητής Ελλάδας οικοδόμησε την τύχη του. Υπέγραψε τον δικό του ΝΟΜΟ ελπίδας και χαράς για τα εκατομμύρια των οπαδών του οι οποίοι βασανίζονται, όπως όλοι οι Ελληνες, από τις μνημονιακές λαίλαπες, αλλά χθες είχαν το δικαίωμα στο χαμόγελο και πέρασαν τουλάχιστον αυτό το βράδυ της ζωής τους ευτυχισμένοι, καθώς το σημερινό ξημέρωμα είναι για όλους βασανιστικό.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν ήταν πέρυσι από τους ποδοσφαιριστές που τα «άκουγαν» στο Καραϊσκάκη. Ο Βαλβέρδε, όμως, τον πίστεψε, τον εμπιστεύτηκε, τον στήριξε. Φέτος ήρθε στον Πειραιά ο Ζαρντίμ και ο Αμπντούν, πέρα από σιγουριά, άρχισε να βγάζει πολλά στοιχεία του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η έκρηξη, η μακρινή μπαλιά, η ταχύτητα, η ασίστ, όλα μαζί τον κατέστησαν απαραίτητο στην 11άδα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Χθες ήταν το βράδυ του. Ο Αμπντούν κορυφαίος του Ολυμπιακού σε μια μεγάλη νίκη, όπου οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο σφράγισαν τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά πλέον δίχως άγχος «χτυπάνε» και την υπέρβαση της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Σάλκε -και κυρίως την κάκιστη εμφάνιση-, ο Ολυμπιακός έμοιαζε παραδομένος. Σήμερα ο Ολυμπιακός έχει 6 βαθμούς, έχει νικήσει ΔΥΟ φορές -μέσα, έξω- την πρωταθλήτρια Γαλλίας και πάει για την κορυφαία ζαριά στη Γερμανία κόντρα στη Σάλκε. Ενα ματς είναι. Γιατί όχι;

Κι όλα αυτά με ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γαλλία και ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στο ματς του Φαλήρου, μέσα από ένα ακατανόητο «βύθισμα» απόδοσης μετά το 1-0 και ένα ανόητα «ελληνικό» πέναλτι του Δημήτρη Σιόβα που τραβούσε παρατεταμένα τον Καμαρά λες και έπαιζε σε ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον... Λεβαδειακό.

Ο Ολυμπιακός με το «βύθισμα» σε ύπνο έβαλε στο ματς τη Μονπελιέ, αλλά στο τελευταίο 25λεπτο την «κατάπιε». Με σημαιοφόρο τον Αμπντούν και δύο θαυμάσια γκολ από τους Γκρέκο και Μήτρογλου (πάλι ως «απάντηση» στους άμπαλους που έβρισαν τον μέγα κίλερ μετά τις χαμένες ευκαιρίες στο ελληνικό πρωτάθλημα), οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρίποντο και δίχως άγχος κοιτάνε πλέον ψηλά.

Και μην ξεχνάτε: ο θρίαμβος ήρθε δίχως τρεις κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού, έναν σε κάθε γραμμή: τον Κοντρέρας, τον Ιμπαγάσα και τον Τζιμπούρ. Αυτό λέει πολλά για το ρόστερ του, ακόμη κι αν είναι δεδομένο ότι υπολείπεται από το περσινό. Να, όμως, που δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε έφτιαξε ο ίδιος την ευκαιρία για να κερδίσει το κορυφαίο στοίχημα. Μαγκιά του.

ΥΓ: Του Αγίου Λεονάρδου ήταν χθες. Ο Ζαρντίμ τίμησε το εορτολόγιο!

Πηγή: Goal