Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης...

Ο Ολυμπιακός με τη δεύτερη νίκη που πέτυχε επί της Μονπελιέ επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του 4ου ομίλου του που οδηγούν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Στις 21 Νοεμβρίου τον περιμένει ένας ακόμη τελικός, αυτή τη φορά στο Γκιλζερκίρχεν. Αν νικήσει τη Σάλκε θα αγκαλιάσει την πρόκριση. Αν πάρει ισοπαλία θα μεταθέσει την αγωνία για την τελευταία αγωνιστική. Αν ηττηθεί, μάλλον αποχαιρετάει το Τσάμπιονς Λιγκ και μετακομίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Ολυμπιακός θα είχε πετύχει ήδη την υπέρβαση στη διοργάνωση, αν πριν δύο μήνες στο «Γ. Καραϊσκάκης» εναντίον της Σάλκε είχε την ωριμότητα και τη σοβαρότητα που έδειξε στο χθεσινό (6/11) παιχνίδι με την Μονπελιέ. Ακόμη και όταν τον πίεζε η πρωταθλήτρια Γαλλίας, έβγαζε μια πολύ καλή αμυντική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τεχνικός της ομάδας κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ έχοντας πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη επί της Μονπελιέ επιχείρησε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας των Ερυθρόλευκων. «Το πρώτο ματς με τη Σάλκε δεν ήταν ένα ωραίο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, όμως, ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Με την Αρσεναλ είχαμε ένα καλό πρόσωπο παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Εναντίον της Μονπελιέ κάναμε δύο συνεχόμενες νίκες. Οι παίκτες γνωρίζουν τις ευθύνες τους, νιώθουν ελεύθεροι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Όλοι μαζί δουλεύουμε για τον στόχο μας, που είναι οι νίκες. Έχουμε μία νέα ομάδα με πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό σε σχέση με πέρυσι και με πολλούς νέους σε ηλικία παίκτες. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιώνουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας» υπογράμμισε.

Ο πορτογάλος προπονητής ως προς τη συνέχεια δεν ανησυχεί. Αφού έσωσε την  παρτίδα, τώρα θα προσπαθήσει και να την κερδίσει. «Υπάρχουν ακόμη 6 βαθμοί να διεκδικήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τους έξι. Πρώτος μας  στόχος παραμένει η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ με την άποψη του κ. Ζαρντίμ εμμέσως συμφωνεί και ο προπονητής της Μονπελιέ. «Τα πάντα είναι ανοιχτά από εδώ και πέρα για τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες για να προκριθεί. Η Σάλκε είναι δυνατή και σφιχτή ομάδα. Η Άρσεναλ είναι η ισχυρότερη του γκρουπ, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες για να προκριθεί» παρατήρησε ο κ. Ρενέ Ζιράρ.

Το χειρότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό θα είναι να την πατήσει όπως και πέρυσι, όταν 9 βαθμοί δεν αποδείχτηκαν αρκετοί για να του δώσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν ένα χρόνο μετά την 4η  αγωνιστική είχε 3 βαθμούς. Φέτος έχει 6. Πέρυσι οι δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, δεν του έδωσαν την πρόκριση. Φέτος του την εξασφαλίζουν…

Τα 4 σενάρια πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ

1. Με νίκες επί της Σάλκε και της Αρσεναλ προκρίνεται στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα πρώτος από τον όμιλό του.

2. Με νίκη επί της Σάλκε και ισοπαλία στον εντός έδρας αγώνα με την Αρσεναλ πηγαίνει στους 10  βαθμούς και για να προκριθεί θα πρέπει μία από τις Σάλκε ή Αρσεναλ να χάσουν βαθμούς στις αναμετρήσεις με την Μονπελιέ.

3. Με ισοπαλία με τη Σάλκε, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει την Αρσεναλ με διαφορά μεγαλύτερη του 3-1 με το οποίο ηττήθηκε στον α΄ γύρο, εκτός αν η αδιάφορη Μονπελιέ να κερδίσει τη Σάλκε στη Γαλλία, οπότε του αρκεί  οποιαδήποτε νίκη επί της ομάδας του Λονδίνου.

4. Με μία νίκη και μία ήττα, θα ελπίζει σε πρόκριση μόνο αν η ομάδα την οποία ο ίδιος θα νικήσει, ηττηθεί και από την Μονπελιέ.

Οι εναπομείναντες αγώνες

21/11:  Σάλκε – Ολυμπιακός και Αρσεναλ – Μονπελιέ

4/12:  Ολυμπιακός – Αρσεναλ και  Μονπελιέ – Σάλκε

Η Βαθμολογία (4 αγώνες)

1. Σάλκε               8   (2-2-0)  8-5

2. Αρσεναλ         7   (2-1-1)  7-6

3. Ολυμπιακός  6   (2-0-2)  7-7

4. Μονπελιέ       1    (0-1-3)  5-9.

Πηγή: tovima.gr