5oς όμιλος

Τσέλσι - Σαχτάρ 3-2

Σκόρερς: 6' Τόρες, 40' Οσκάρ, 94' Μόουζες / 9' και 47' Ουίλιαν

Το πρώτο γκολ του στο Champions League πέτυχε και ο Φερνάντο Τόρες, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ούτε τελική προσπάθεια δεν χρειάστηκε να κάνει ο Ισπανός, καθώς σε γύρισμα της μπάλας στον Πιατόβ τον πίεσε και με μετά το βολέ αυτή χτύπησε στον Τόρες και πήγε στα δίχτυα του.

Μόνο 3 λεπτά χρειάστηκε για να απαντήσει η Σαχτάρ, καθώς ο Ουίλιαν ισοφάρισε στο 9' με 1-1 με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια του Φερναντίνιο από δεξιά.

Η Τσέλσι προηγήθηκε ξανά στο 40' με γκολ που φέρει ευθύνη ξανά ο Πιατόβ, αλλά το τέρμα ήταν εντυπωσιακό από τον Οσκάρ που σκόραρε για 4η φορά στην διοργάνωση.

Από μπαλιά από αριστερά έβγαινε μόνος ο Τόρες, οι Πιατόβ βγήκε και έδιωξε, όχι όμως στα πλάγια, αλλά το κέντρο, όπου κοντρόλαρε με το στήθος και με καταπληκτικό σουτ σκόραρε από σχεδόν 40 μέτρα. Η Σαχτάρ απάντησε και την δεύτερη φορά στο προβάδισμα των "μπλε" και αυτήν με τον Ουίλιαν να σκοράρει με κοντινό πλασέ από ασίστ του Σρνα, έπειτα γενικά εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.

Γιουβέντους - Νόρτζελαντ 4-0

Σκόρερς: 6' Μαρκίζιο, 23' Βιντάλ, 37' Τζοβίνκο, 75' Κουαλιαρέλα

Ο Κλάουντιο Μαρκίζιο μόλις στο 6ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την "Γιούβε", στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χάνσεν με κοντινό πλασέ από την σέντρα του Ίσλα από δεξιά. Ο Αρτούρο Βιντάλ έκανε το 2-0 στο 23' με κοντινό πλασέ έπειτα από λάθος του Χάνσεν, έτσι ο Χιλιανός σκοράρει για 3ο σερί ματς (Κατάνια, Ίντερ).

Το 3ο γκολ των "μπιανκονέρι" πέτυχε ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο στο 37' με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ από δεξιά, ενώ το 4-0 ήρθε στο 75' με κεφαλιά του Κουαλιαρέλα μετά από κόρνερ του Πίρλο και πρώτη κεφαλιά του Μάτρι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαχτάρ 7 (7-5)

2. Τσέλσι 7 (10-6)

3. Γιουβέντους 6 (8-4)

4. Νόρτζελαντ 1 (1-11)

6ος όμιλος

Μπάγερν - Λιλ 6-1

(5' Σβαϊνστάιγκερ, 18', 28', 33' Πισάρο, 23'αυτ. Μπαλμόν, 66' Κρος - 57' Καλού)

Η Μπάγερν δεν είχε διάθεση για αστεία αλλά και η Λιλ δεν έκανε το ελάχιστο για να αποφύγει τη συντριβή στην "Αλιάντζ Αρίνα". Από το γκολ - φάουλ του Σβαϊνστάιγκερ στο 5' έγινε κατανοητό πως η βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη, εφιαλτική όπως αποδείχθηκε, για τη γαλλική ομάδα. Ο Πισάρο είχε μεγάλα κέφια και κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στην περιοχή, ανάγκαζε το Λαντρό να τη μαζέψει από τα δίχτυα του.

Στο 18', στο 28' και στο 33' ο Παραγουανός φορ ως άλλος Γκόμεζ ήταν σε καίρια θέση για να τελειώσει τις ασίστ των συμπαικτών του και η Μπάγερν, σε συνδυασμό με το αυτογκόλ του Μπαλμόν, έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Champions League με πέντε γκολ σ' ένα ημίχρονο - Μονακό η πρώτη το 2003.

Παρά το ευρύ 5-0 των πρώτων 45 λεπτών, οι Βαυαροί δεν έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν την ισοφάριση ή κατάρριψη του ρεκόρ των οκτώ γκολ που κατείχε η Λίβερπουλ σε ματς με την Μπεσίκτας. Ο Χάινκες έκανε αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες και μόνο αφότου ο Καλού... τόλμησε να σκοράρει, με εντυπωσιακό τρόπο, η Μπάγερν έσπευσε ν' απαντήσει με δράστη τον ορεξάτο Κρος που είχε έρθει από τον πάγκο. Μέχρι εκεί όμως προς απογοήτευση του βαυαρικού κοινού το μενού δεν είχε άλλο γκολ.

Βαλένθια - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4-2

(26' Ζόνας, 29'πεν. Σολδάδο, 51', 86' Φεγκουλί - 53' Μπρεσάν, 83' Μοζολέφσκι)

Η Βαλένθια δεν ήθελε να μπλέξει στα δίχτυα της επικίνδυνης ΜΠΑΤΕ και φρόντισε σε λίγα μόνο λεπτά να σκοράρει δις και να αισθανθεί πιο άνετα στο γήπεδο μετά από ένα νευρικό πρώτο 20λεπτο. Ο Ζόνας τέλειωσε ιδανικά την ασίστ του Τίνο Κόστα στο 26' και από τη στιγμή που ο Σολδάδο στο 29' ευστόχησε στο πέναλτι όλα απλοποιήθηκαν για την ισπανική ομάδα.

Η ΜΠΑΤΕ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να ορθώσει το ανάστημά της. Ο γκολκίπερ Γουάιτα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και έδιωξε τους κινδύνους, με αποτέλεσμα το τρίτο γκολ των "νυχτερίδων", από τον Φεγκουλί στο 51', να ξεδιαλύνει σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Οι πρωταθλητές Λευκορωσίας μείωσαν σχεδόν άμεσα, στο 63', αλλά ο Πελεγκρίνο δεν άφησε το παιχνίδι στην τύχη του. Άλλαξε τον Ζόνας με τον Μπανέγκα, θωράκισε τη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν βάσικα.

Βέβαια η κλασική χαμένη ευκαιρία του Ροντιόνοφ στο 69' και το 3-2 από τον Μοζολέφσκι στο 83', ύστερα από το τραγικό λάθος του Γκάγκο, δημιούργησαν συνθήκες ντέρμπι στο "Μεστάγια", γρήγορα όμως ο Φεγκουλί, στο 86', με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του αποκατέστησε την ισορροπία και επανέφερε τις καρδιές των Βαλενθιάνων στη θέση τους.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βαλένθια 6 (6-2)

2. ΜΠΑΤΕ 6 (6-5)

3. Μπάγερν 6 (4-4)

4. Λιλ 0 (1-6)

7ος όμιλος

Σέλτικ - Μπαρτσελόνα 2-1

Σκόρερς: 21' Βανιάμα, 83' Γουάτ / 91' Μέσι

Ο Κενυάτης μέσος, Βίκτορ Βανιάμα, νίκησε στον αέρα τον Τζόρντι Άλμπα και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ του Τσάρλι Μαλγκρού άνοιξε το σκορ για την Σέλτικ στο 21'.

Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φόρστερ στο 29' από κοντινό σουτ του Μέσι, αλλά και στο αριστερό του στο 37' μετά την κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες.

Οι Σκωτσέζοι άντεξαν στην πίεση των Καταλανών και στο 83' έφτασαν στο 2-0, με τον Γουάτ να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, στο οποίο βγήκε από βολέ του Φόρστερ και τραγική κίνηση του Τσάβι που κλότσησε αέρα.

Στο 91' με κοντινό πλασέ από... ριμπάουντ ο Λιονέλ Μέσι μείωσε σε 2-1, αφιερώνοντας το τέρμα στον νεογέννητο γιο του (δάχτυλο στο στόμα).

Μπενφίκα - Σπαρτάκ Μόσχας 2-0

Ο Όσκαρ Καρντόσο μπήκε στο ματς στο ημίχρονο για την Μπενφίκα και στο 55' άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους με κοντινή "καρφωτή" κεφαλιά, μετά την σέντρα του Μελγκαρέχο από αριστερά.

Ο Παραγουανός στράικερ σκόραρε ξανά στο 69', κάνοντας το 2-0 με εξαιρετικό γυριστό σουτ στην κίνηση, μετά την σέντρα του Όλα Τζον από αριστερά.

Ο Καρντόσο κέρδισε πέναλτι από τον Παρέχα που αποβλήθηκε στο 76', ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, καθώς απέκρουσε ο Ρεμπρόβ και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 9 (8-5)

2. Σέλτικ 7 (6-5)

3. Μπενφίκα 4 (3-4)

4. Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-9)

8ος όμιλος

Μπράγκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3

Τα 79 πρώτα λεπτά του ματς δεν έδειχναν ότι η Γιουνάιτεντ είχε πάρει στα σοβαρά την αποστολή της. Η Μπράγκα πήρε από την αρχή τα ηνία του ματς, πίεσε στο βαθμό του δυνατού τη φημισμένη αντίπαλό της και είχε μάλιστα δοκάρι με τον Εντερ.

Η υπεροχή της ομάδας του Ζοζέ Πεσέιρο καρποφόρησε στο 49' όταν ο Αλαν ευστόχησε στο πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Κουστόδιο από τον Σμόλινγκ. Μετά την αναγκαστική διακοπή του ενός τετάρτου όμως (λόγω της πτώσης της τάσης του ρεύματος) η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να μπει στο ματς, γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έριξε στη μάχη και τον φαν Πέρσι.

Ο Ολλανδός στράικερ εκμεταλλεύτηκε τη λαθεμένη έξοδο του Μπέτο για να ισοφαρίσει στο 80' ενώ στο 84' η δευτεραθλήτρια Αγγλίας έφτασε στην ολοκληρωτική ανατροπή με το πέναλτι του Ρούνεϊ που κέρδισε ο ίδιος. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ερνάντεζ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων

Κλουζ-Γαλατασαράι 1-3

Η Γαλατά μπήκε αποφασισμένη για να διορθώσει στο χορτάρι τις αγωνιστικές ανορθογραφίες που της στοίχισαν την ήττα στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης. Τα κατάφερε, επέβαλλε το δικό της νόμο στη μάχη του κέντρου και προηγήθηκε νωρίς, στο 20', με την έξοχη κεφαλιά του Γιλμάζ.

Η Κλουζ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Η είσοδος του Μπάστος στο 33' την βοήθησε σ' αυτό τον τομέα και μάλιστα από τα πόδια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή ξεκίνησε και το γκολ της ισοφάρισης το οποίο πέτυχε ο Σουγκού στο 53',

Ομως, η Γαλατά ήταν αποφασισμένη. Ο Γιλμάζ την έβαλε εκ νέου μπροστά στο 61'ενώ ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε το προσωπικό κρεσέντο του στο ματς με ένα ακόμη γκολ στο 75' το οποίο προήλθε από έξοχη ατομική προσπάθεια.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 (9-4)

2. Γαλατάσαράι 4 (4-5)

3. Κλουζ 4 (5-6)

4. Μπράγκα 3 (5-8)