Όταν η χρονιά έχει προχωρήσει τόσο, είναι πολύ δύσκολο ο προπονητής μίας ομάδας να σε εκπλήξει με τη σύνθεσή της σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό που έδωσε ο Ολυμπιακός χθες με αντίπαλο τη Μονπελιέ. Επίσης είναι σχεδόν απίθανο να παίξει με ένα διαφορετικό τρόπο από εκείνον που παίζει μέχρι αυτό το χρονικό σημείο. Ο Ζαρντίμ μας έχει δείξει ποιο επιδιώκει να είναι το αγωνιστικό πρόσωπο των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη. Ενα πρόσωπο που οι βασικές του αρχές στηρίζονται στην άμυνα και στην αποτελεσματικότητα, και αδιαφορεί για το θέαμα.
 
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη για να μπορεί να πάρει την τρίτη θέση, τουλάχιστον, που εγγυάται την ευρωπαϊκή συνέχεια. Αυτός, άλλωστε, είναι ένας από τους δύο στόχους των «ερυθρολεύκων» φέτος. Σε ένα παιχνίδι όπου θες τη νίκη μόνο, αλλά παίζεις αρκετά πίσω, χρειάζεσαι ταχύτητα στην κόντρα επίθεση και εκείνον που θα βγάλει την μπαλιά στην επίθεση, από τη μεσαία γραμμή η λίγο πιο πίσω. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτε από τα δύο, αλλά έπαιζε με μία ομάδα που ήδη την είχε κερδίσει εκτός έδρας. Και το δεύτερο μεγάλο του πλεονέκτημα ήταν ότι προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, χάρη σε μία καλή ιδέα του Γκρέκο που έκανε γκολ ο Μασάντο. Από το δεκάλεπτο και έπειτα οι «ερυθρόλευκοι», ανεξήγητα, έδωσαν χώρο στους Γάλλους που είχαν τη δυνατότητα να πιέσουν την άμυνα του Ολυμπιακού, το κέντρο της οποίας είχε προβληματική συμπεριφορά. Αυτό το «ανεξήγητα» ισχύει ακόμη και αν ήταν αυτή η εντολή του Ζαρντίμ, αλλά πρόκειται γι' αυτό που σημείωσα λίγο πιο πάνω.
 
Αυτός είναι ο τρόπος του Πορτογάλου προπονητή, που δεν διστάζει να παραχωρήσει την κατοχή και να περιμένει το πιθανό λάθος του αντίπαλου ή την αξιοποίηση μίας από τις -σπάνιες- ευκαιρίες που δημιουργεί. Αυτός ο τρόπος έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Με αυτόν τον τρόπο συνέχισε και στο δεύτερο ο Ζαρντίμ, μέχρι που δέχθηκε την ισοφάριση η ομάδα του στο 66' με ένα πέναλτι -τραβηγμένο-, την ώρα που η «ερυθρόλευκη» άμυνα έπαιζε τις κουμπάρες. Η πρώτη αλλαγή του Ζαρντίμ γίνεται στο 74' και με την εικόνα που είχε το ματς, ο Πορτογάλος έπαιρνε θέση στο κέντρο του στόχαστρου της κριτικής, μέχρι που ήρθε το απρόσμενο γκολ του Γκρέκο στο 80' και πολύ γρήγορα το τρίτο, με τον Μήτρογλου, δύο λεπτά αργότερα και το ματς, τελείωσε εκεί. Ο σκοπός επετεύχθη, αλλά ο τρόπος που μία ομάδα αγωνίζεται δείχνει τον χαρακτήρα της. Πολλές φορές και τις φιλοδοξίες της.

Πηγή: Sportday