Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το άθλημα που φέρνει τα πάνω-κάτω και σε κάνει να το λατρεύεις επειδή δεν μπορείς να το προβλέψεις.

Οι ερυθρόλευκοι που χρειάστηκαν ένα... βουνό τύχη στο Βέλγιο για να φτάσουν στο 0-3 επί της Άντερλεχτ και είχαν και τον Ρομπέρτο σε μεγάλη βραδιά, βρέθηκαν να φεύγουν απογοητευμένοι με το 1-1 στο «Ντα Λουζ» γιατί πολύ απλά ήταν καλύτεροι από την γηπεδούχο Μπενφίκα.

Στον Ισπανό Ρομπέρτο είναι προτιμότερο να στήνεις τη μπάλα στα 11 μέτρα και να του χτυπάς πέναλτι, παρά στη γωνία και να του εκτελείς κόρενρ. Διότι όσο καλός είναι στο να ΓΕΜΙΖΕΙ το τέρμα,τόσο κακός είναι στις εξόδους και στις σέντρες που τον βγάζουν εκτός εστίας.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το γκολ του Καρντόζο προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ, ο Ρομπέρτο οφείλει να βελτιώσει τις εξόδους του για να πάψουν να θυμίζουν εξόδους... Μεσολογγίου!

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν η καλύτερη με τον Μίτσελ στον πάγκο, ο οποίος παίρνει όλα τα credit για το στήσιμο της ομάδας.

Για μια ακόμα φορά έκανε αυτό που είχε στο μυαλό του, αφήνοντας τους ρεπόρτερ να ψάχνουν επί 2-3 μέρες την πιθανή ενδεκάδα που τελικά ήταν άλλη από εκείνη που είχαν επιχειρήσει να προβλέψουν.

Ούτε ο Μανιάτης έπαιξε δεξί μπακ, ούτε ο Εντινγκά με τον Σαβιόλα ξεκίνησαν. Αντίθετα, ο Μίτσελ έκανε το σωστό.

Γέμισε το κέντρο με παίκτες που τρέχουν ακατάπαυστα (Μανιάτη, Σάμαρη και Φουστέρ) και έβαλε τον Ντομίνγκεζ αντί του Σαβιόλα για να περνάει την μπάλα στους Μήτρογλου και Βάις και πέτυχε σε όλες του τις επιλογές.

Κι όπως ακριβώς έγινε στο πρώτο ματς με την Παρί στο Φάληρο, όπου ο Ολυμπιακός είχε μόνο έναν επιθετικό και πέντε χαφ, αποδείχθηκε ότι δεν χρειάζονται τρεις καθαρόαιμοι επιθετικοί για να δημιουργήσει ευκαιρίες και να βγάλει φάσεις μία ομάδα. Το κάνει εξαιρετικά και με 5 μέσους.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο καλύτερος εφετινός στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί είχε διάρκεια στο παιχνίδι του, καθώς με την Παρί είχε παίξει μόνο για 45 λεπτά και όλα δείχνουν ότι αν συνεχίσει έτσι, θα μπορέσει να πάρει τη 2η θέση στον όμιλό του.

Ταυτόχρονα, εμφανίσεις όπως αυτή στη Λισαβόνα εδραιώνουν τον Μίτσελ που επειδή ακριβώς είναι ο Μίτσελ δεν καταλαβαίνει Χριστό! Ποιος άλλος προπονητής θα άφηνε για δεύτερο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ τον Σαβιόλα στον πάγκο;

Κανένας λέω εγώ και νομίζω ότι οι πιο πολλοί θα συμφωνήσουν ότι αυτό το ματς και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν θα ήταν απαγορευτικό για τον Σαβιόλα.

ΥΓ. Μην ξανακούσω κουβέντα για Έλληνα διαιτητή που αφήνει να παιχθεί ποδόσφαιρο σε γήπεδο... πόλο γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο Μαγιένκο (μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Ευρώπης) στη Λισαβόνα.

Πηγή: pamesports.gr