Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς. 

Έχοντας κοντά τις γραμμές, οι παίκτες του Ολυμπιακού κυκλοφορούσαν γρήγορα τη μπάλα, κάνοντας πολύ δύσκολη τη ζωή της Μπενφίκα. Μίας ομάδας που πριν από λίγους μήνες διεκδικούσε ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο για την πλούσια σε τίτλους συλλογή της. Αν δε θυμάστε, έπαιξε τον Μάιο στον τελικό του Europa League, χάνοντας εκεί απ' την Τσέλσι.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ, ωστόσο, δε φοβήθηκαν το μέγεθος του αντιπάλου. Θυμίζουμε επίσης ότι στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Με την εμφάνιση τους έκαναν τους «Λουζιτανούς» να τα έχουν χαμένα μέσα στο σπίτι τους. Διότι χάρη στην εξαιρετική τακτική του Ισπανού τεχνικού, μπόρεσαν στο πρώτο μέρος να προηγηθούν στο σκορ και να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες, παίζοντας με βάση τις αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, το οποίο απαιτεί ταχύτητα, φαντασία και ομαδική δουλειά τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο πήγαν «περίπατο» τα συστήματα, οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ελλάδας κατέθεσαν και την ψυχή τους στη «λίμνη» του σταδίου «Ντα Λουζ» ώστε να πάρουν το τρίποντο. Συγνώμη, αλλά η δική μας αίσθηση είναι πως έτσι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό οι οπαδοί του. Σαν μία ομάδα που θα προσπαθεί να παίξει μπάλα σε οποιοδήποτε γήπεδο και κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Και τούτο θα πρέπει να το πιστώσουμε αφενός στον Μίτσελ, αφετέρου στη διοίκηση, καθώς γέμισε το ρόστερ με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές για κάθε θέση. Ο προπονητής των Πειραιωτών απέδειξε ξανά ότι έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται ιδανικά το υλικό του, τόσο κατά την προετοιμασία της ομάδας του, όσο και στη διάρκεια του αγώνα με τις εξαιρετικές αλλαγές του. Υπάρχει, πλέον, κάποιος που να διαφωνεί επ' αυτού;

Πηγή: novasports.gr