Αναλυτικά:

Ανδρέα, πόσο διαφορετικό περιμένεις τον αγώνα; "Θεωρώ πως η Μπενφίκα θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το ματς στην Πορτογαλία, αλλά με την δύναμη της έδρας και τον κόσμο μας νομίζω έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα."

Θεωρείς πως η πίεση αυξάνεται για αύριο; "Αυξάνεται η πίεση λόγω του αποτελέσματος στην Λισσαβώνα καθώς ουσιαστικά κρατάμε στα χέρια μας την πρόκριση. Πίεση έχει και η Μπενφίκα καθώς έρχεται στο Φάληρο να τα παίξει όλα για όλα."

Με νίκη στο ματς ο Ολυμπιακός σφραγίζει την πρόκριση. Πιστεύεις πως είναι το ματς της χρονιάς; "Είναι το σημαντικότερο ματς που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Ακόμη και με νίκη βέβαια απομένουν ακόμη δύο ματς στον όμιλο και δεν εξασφαλίζουμε κάτι. Νομίζω όμως πως οι πιθανότητες μας σε περίπτωση νίκη είναι πολλές αφού θα κρατάμε την τύχη στα χέρια μας".

Είσαι βασικός με πολύ καλά ματς και κλήθηκες στην Εθνική. Πως το βιώνεις; "Είχα πει από την στιγμή που ήρθα πως θα δώσω τα πάντα για να πετύχω. Θέλω αρκετή βελτίωση ακόμη και δουλεύω καθημερινά σκληρά στις προπονήσεις για να δικαίωσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, αλλά και όλους όσους πιστεύουν σε μένα".

Ποια είναι η άποψή σου για την Μπενφίκα; " Σίγουρα είναι μία ομάδα με αρκετούς παίκτες με ποιότητα. Είναι πολύ επικίνδυνη στην επίθεση. Να την προσέξουμε ως σύνολο. Πέρυσι έχασε 2 τίτλους στα τελευταία λεπτά. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι έως το τέλος για να μην μας κάνει την ζημιά. Εάν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Την σεβόμαστε αλλά δεν την φοβόμαστε."

Μίλησες με τον Σαβιόλα και τον Ρομπέρτο για την Μπενφίκα; "Από την πρώτη στιγμή ο Χαβιέρ και ο Ρομπέρτο μας μίλησαν για την Μπενφίκα. Για την δυνατή της έδρα που δικαιώθηκαν. Πως είναι μία ομάδα που διατηρείται πάντα υψηλά. Είναι διαφορετική σε σχέση με τότε που έπαιζαν όμως μας είπαν να προσέξουμε γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα και ικανή να σου κάνει ανά πάσα στιγμή την ζημιά."

Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για το ματς και πόσο βοήθησε η νίκη στην Λεωφόρο; "Σίγουρα η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ στην ψυχολογία για τα ματς που έρχονται. Υπερτερούμε στο πάθος, την δύναμη και την ένταση στο παιχνίδι μας. Έχουμε φορ παγκόσμιας κλάσης, όπως τον Μήτρογλου, πολύ καλούς παίκτες και έναν πολύ καλό γκολκίπερ με κίνητρο για κάθε ματς. Είμαστε μία ομάδα που υπερτερούμε γενικά και εάν εφαρμόσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα."