Μεγάλη κουβέντα είχε γίνει μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ", για τις καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν οι δύο ομάδες. Μπόλικη βροχή που έκανε το τερέν ακατάλληλο ως έναν βαθμό για να συνεχιστεί ο αγώνας, με αποτέλεσμα πολλοί να υποστηρίζουν ότι γι΄ αυτό τον λόγο ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία για ένα σπουδαίο διπλό.

Με τον καιρό στην Αθήνα, όμως, να έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες, ο sportdog επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο (και φίλαθλο του Ολυμπιακού) Τάσο Αρνιακό, προκειμένου να έχουμε μία έγκυρη πρόβλεψη για τις καιρικές συνθήκες που θα υπάρχουν στο γήπεδο!

"Φαίνεται ότι το βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκης θα έχουμε συννεφία, με ισχυρούς νοτιάδες 5-6 μποφόρ, που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στους ποδοσφαιριστές με την μπάλα. Ο υδράργυρος θα είναι στους 18-19 βαθμούς την ώρα του αγώνα, ενώ θα υπάρχει αυξημένη υγρασία, γύρω στο 73-80%, λόγω των νοτιάδων. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα 20-30% να ρίξει βροχή, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που είδαμε στην Πορτογαλία, στο προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων", ήταν τα λόγια του Τ. Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα υπάρχουν το βράδυ στο φαληρικό γήπεδο, που έκανε και μία αγωνιστική πρόβλεψη για τον αγώνα:

"Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός σήμερα πρέπει να κερδίσει και θα κερδίσει. Είναι μεγάλη ευκαιρία μετά από τόσα χρόνια να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της κορυφαίας διοργάνωσης και θεωρώ ότι του αξίζει να το κάνει με τον προπονητή, το υλικό και τους φιλάθλους που έχει. Πιστεύω ότι απόψε θα κλειδώσουμε τη συμμετοχή στην επόμενη φάση και θα κερδίσουμε με 2-3 γκολ διαφορά. Σίγουρα το βλέπω over δηλαδή".