Με τον Μανωλά να βάζει γκολάρα με κεφαλιά στο 13' και τον εκπληκτικό Ρομπέρτο να σταματάει επανειλημμένως τους επιθετικούς της Μπενφίκα, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» της Ευρώπης.

Η Παρί με το 1-1 κόντρα στην Άντερλεχτ έχει 10 πόντους, ο Ολυμπιακός 7, η Μπενφίκα 4 και η Άντερλεχτ 1.


Εκτός ο Βάις, στα άκρα ο Γιαταμπαρέ

Επιθετικά και χωρίς τον τραυματία Βάις που έμεινε εκτός αποστολής, παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπενφίκα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, στα δεξιά της άμυνας ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας και στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας και Μανωλάς. Στον άξονα ο Μανιάτης με τον Σάμαρη, στα δύο άκρα οι Φουστέρ και Γιαταμπαρέ και ο Σαβιόλα πίσω απο τον Μήτρογλου στην επίθεση.

Οι άλλοι έχαναν, ο Μανωλάς το κάρφωσε!

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο η Μπενφίκα όχι μόνο τον πίεσε ψηλά, αλλά έχασε και δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Καρντόζο στο 5' και τον Γκαϊτάν στο 8', όμως και στις δύο φάσεις ο Ρομπέρτο αντέδρασε εξαιρετικά. Αυτό που δεν κατάφεραν όμως οι επιθετικοί των Πορτογάλων, το έκανε ο Μανωλάς για τον Ολυμπιακό στο 13' και μάλιστα καλύτερα! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας, ο νεαρός αμυντικός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Το γκολ αυτό, στην πρώτη και ουσιαστικά μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε... φωτιά στο γήπεδο. Παίκτες, πάγκος και εξέδρα πανηγύρισαν έξαλλα την γκολάρα του μικρού. Από εκεί και πέρα, στα επόμενα λεπτά το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο μέχρι το μισάωρο, ενώ στο τελευταίο τέταρτο η Μπενφίκα ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, στο 44' ο Μάτιτς έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, όταν... έπιασε αέρα (!) με τακουνάκι αμαρκάριστος από το μισό μέτρο μπροστά από κενή εστία! Έτσι λοιπόν, το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Ρομπέρτο κράτησε την κατηφόρα...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τελείωσε το πρώτο. Με την Μπενφίκα να έχει την κυκλοφορία της μπάλας, να πιέζει τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και να ψάχνει τρόπο να μπει στην περιοχή του. Στην αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες δεν πάταγαν καθόλου καλά, έκαναν πολλά λάθη και κάποιες στιγμές δεν μπορούσαν ούτε να διώξουν σωστά. Είχαν όμως έναν τεράστιο... πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Τον Ρομπέρτο ο οποίος σταμάτησε το σουτ του αμαρκάριστου Μάρκοβιτς στο 46', το τετ α τετ του Σίλβιο στο 54', αλλά και την σουτάρα του Πέρεζ τέσσερα λεπτά αργότερα μέσα από την περιοχή.

Αν έχεις... Άγιο, προχώρα!

Η Μπενφίκα συνέχισε να πιέζει και μετά το 70', με την πίεση της στο τελευταίο εικοσάλεπτο να... πνίνει τον αγχωμένο Ολυμπιακό. Ο «Άγιος» του όμως, ο Ρομπέρτο στο 78' έκανε και πάλι αυτό που έπρεπε, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Τζούρισιτς μέσα από την περιοχή. Οι Πειραιώτες, παρά τα πολλά λάθη στην ανάπτυξη, άντεξαν μέχρι το 90', κράτησαν το 1-0 και πήραν μία τεράστια νίκη. Με το τρίποντο σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους επτά βαθμούς, άφησαν τους Πορτογάλους στους τέσσερις και ουσιαστικά προκρίθηκαν! Η Παρί έχει 10, ενώ η Άντερλεχτ με το 1-1 στην Γαλλία, πανηγύρισε τον πρώτο της πόντο στην διοργάνωση.
 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56’ Εντινγκά), Φουστέρ (74’ Μπονγκ), Σαβιόλα (46’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Α. Παπαδόπουλος, Μετζανί, Κάμπελ.

Μπενφίκα (Ζορζ Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Αμορίμ (78’ Καβαλέιρο), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόζο (70’ Λίμα), Μάρκοβιτς (73’ Τζούρισιτς).

Στον πάγκο: Ομπλακ, Ζαρντελ, Αλμέιδα, Ολα Τζον.