Η «πόρνη» μπάλα όμως, που έλεγε και ο Οσιμ, αποφάσισε να πάρει τη νίκη από την ομάδα που την άξιζε, τον Ολυμπιακό, και να την κάνει δώρο στον Βενγκέρ, ο οποίος είχε επέτειο στον πάγκο της Αρσεναλ.

Τι μπορεί να πει κανείς για να περιγράψει τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία των πρωταθλητών Ελλάδας, πέρα από το ότι η τύχη τούς έπαιξε ένα τόσο άσχημο παιχνίδι; Τι μπορεί να πει κανείς για μια ομάδα που με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο, κυριαρχεί απόλυτα στο γήπεδο, δημιουργεί και χάνει κλασικές ευκαιρίες για γκολ και υποχρεώνει τους φημισμένους Κανονιέρηδες να κάνουν καθυστερήσεις μέσα στην έδρα τους για να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη;

Ενα μόνο μπορεί να πει: Γιατί, βρε Ερνέστο; Τι όνειρο είδες και έβαλες τον Μαρκάνο αντί του Αβραάμ; Γιατί χώρισες το κορυφαίο κεντρικό αμυντικό δίδυμο που γνώρισε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια; Μόνο αυτή η απορία έμεινε στους οπαδούς των Ερυθρολεύκων, διότι κατά τα άλλα το «Μυρμήγκι» πήρε την ταυτότητα του Αλσατού προπονητή.
Αυτό λοιπόν το καταστροφικό πρώτο 20λεπτο, στέρησε από τον Ολυμπιακό τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που ο Μαρκάνο δεν ήξερε πού πατούσε και πού βρισκόταν, με αποτέλεσμα η ομάδα του να δεχθεί δύο αστεία γκολ τα οποία με τον Αβραάμ δεν θα δεχόταν ποτέ. Αυτό ήταν το ένα και μοναδικό λάθος που έκανε ο Βαλβέρδε, το οποίο ήταν αρκετό για να το πληρώσει πανάκριβα ο Ολυμπιακός. Σε όλα τα υπόλοιπα, πήρε άριστα.

Αριστα στις οδηγίες που έδωσε προκειμένου να κοπεί το κάθετο παιχνίδι των γηπεδούχων, άριστα στον τρόπο ανάπτυξης, άριστα και στις υπόλοιπες επιλογές της ενδεκάδας με τον Φέισα και τον Ιμπαγάσα να παίζουν στο αρχικό σχήμα. Σε όλα αρίστευσε ο Βαλβέρδε, εκτός από τον Μαρκάνο. Δεν πειράζει όμως.

Οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων χάρηκαν μια ομάδα που πάντα ονειρεύονταν. Μια ομάδα που έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τη φημισμένη Αρσεναλ, σε μια βραδιά που θύμισε τη μεγάλη εμφάνιση στο 4-2 από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου». Συγκλονιστικός Μέλμπεργκ, ψυχάρα Ιμπαγάσα, ανεξάντλητος Χολέμπας, μαγικός Φέισα, και μαζί τους όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, μπορεί να έχασαν χθες αλλά έκαναν τον κόσμο του Θρύλου υπερήφανο που αγαπάει αυτή την ομάδα.

Εδειξαν σε όλη την Ελλάδα τι σημαίνει να «μη μασάς» και ας είσαι πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 20ό λεπτό. Εκαναν γκολ, είχαν δοκάρι και ακόμη 6-7 μεγάλες ευκαιρίες για να γυρίσουν το ματς και απέδειξαν ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν να πάνε στην Ευρώπη και να διεκδικήσουν επιτυχίες χωρίς «τσούκου-τσούκου μπολ». Ας παίζουν έτσι και, δεν πειράζει, ας χάνουν. Κάνουν τον κόσμο τους περήφανο.

Πηγή: Εξέδρα