Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμούς, που είναι αυτό που μετράει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αποκόμισαν αρκετά «κέρδη» από τη χθεσινή του εμφάνιση στο Λονδίνο.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι μέχρι στιγμής κι έδειξε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την πορεία του στην Ελλάδα. Επαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ήταν σαφώς ανώτερος από την Αρσεναλ και την υποχρέωσε να αλλάξει εντελώς τη φιλοσοφία της και να παίξει αμυντικά σε όλο το β' ημίχρονο για να κρατήσει τη νίκη. Το παιχνίδι χάθηκε για τους «ερυθρόλευκους» εξαιτίας της έλλειψης συγκέντρωσης των αμυντικών τους στο α' εικοσάλεπτο, όταν η Αρσεναλ εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα των παικτών της και τους χώρους που άφησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, προσπαθώντας να πιέσουν ψηλά τους γηπεδούχους.

Μετά τη μείωση του σκορ από τον Φουστέρ στο 27' οι «ερυθρόλευκοι» πίστεψαν ότι μπορούσαν να αναγκάσουν την Αρσεναλ σε παθητικό ρόλο και το κατάφεραν. Με εξαιρετική δουλειά από τον Μιραλάς, τον Τοροσίδη, τον Ιμπαγάσα, τον Ορμπάιθ αλλά και τον Φέισα, ο Ολυμπιακός έβγαζε γρήγορα επιθέσεις και προκαλούσε πανικό στην ασταθέστατη, ιδίως στο κέντρο της άμυνάς της, Αρσεναλ. Οι ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, οι τελικές προσπάθειες έγιναν, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε από συγκυρίες, όπως στην περίπτωση που ο Αρτέτα έσωσε πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι είχε την ίδια εικόνα και στο β' ημίχρονο. Η Αρσεναλ περιορίστηκε σε αμυντικό παιχνίδι για να κρατήσει το προβάδισμα που είχε, ο Ολυμπιακός επικράτησε πλήρως, αλλά η ατυχία του στέρησε την ισοφάριση στο δοκάρι του Τοροσίδη στο 64' και μετά η φυσιολογική απώλεια δυνάμεων δεν του επέτρεψε να κάνει άλλη καλή φάση για γκολ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των παικτών του.

Το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μην επιτρέψουν στην Αρσεναλ να κάνει το γνωστό της παιχνίδι με τις πολλές πάσες και τις ξαφνικές αντεπιθέσεις, καταγράφεται στο ενεργητικό τους και δείχνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο σ' αυτόν τον όμιλο, παρά το γεγονός ότι μετά τη δεύτερη αγωνιστική ο Ολυμπιακός δεν έχει βαθμό. Νομίζω ότι τα πολλά θετικά στοιχεία που έβγαλε χθες ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αρσεναλ δεν πρέπει να επισκιαστούν από κάποιες αστοχίες στις αρχικές επιλογές ή τις αλλαγές του Βαλβέρδε, αφού η γενική εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική.

Πηγή: Goal