Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά βρήκε λύσεις και ισοφάρισε με γκολ των Μπράντον Τόμας και Μπάμπα. Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Μάλμε στη Σουηδία και στην Τούμπα θα βρει τα γκολ που θα του δώσουν την πρόκριση, σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγιάννη. Ο αρχισυντάκτης του Metrosport.gr μίλησε στο Sportdog για την εμφάνιση της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Ο συνάδελφος τόνισε, ότι οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Προέβλεψε όμως ότι στη ρεβάνς θα δούμε μέσα παίκτες όπως ο Τισουντάλι και ο Τσάλοφ. Και αυτό γιατί ζητούμενο είναι το γκολ και ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλες ποιοτικές επιλογές στο σκοράρισμα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις υποθέσεις των αποχωρήσεων αλλά και τον μεταγραφών που πρέπει να γίνουν. Φυσικά δεν μπορούσε να μην σχολιάσει την υπόθεση Μεϊτέ, απ'την οποία αποσύρθηκε ο ΠΑΟΚ, τονίζοντας, ότι υπάρχουν εναλλακτικές που μπορούν να δέσουν στο σχήμα του Λουτσέσκου. Διαβάστε όσα μας είπε:

Πια εικόνα σχημάτισες από το Μάλμε-ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Το 2-2 πριν τον αγώνα αν του το χάριζαν, θα το έπαιρνε για πλάκα. Ήταν αδύναμος στις στημένες φάσεις και σε κάποια πολύ σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού. Η Μάλμε χωρίς να είναι μία ποιοτική ομάδα ταλαιπώρησε τον ΠΑΟΚ. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε 2 τετ α τετ και ήταν επίσης πολύ καλός ο Κουλιεράκης σε αυτό το ματς, στο οποίο δέχτηκε δύο γκολ από κόρνερ. Αλλά κρατάμε την αντίδραση».

Για τη ρεβάνς τί βλέπεις;

«Ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί. Κάθε παιχνίδι θα εμφανίζεται καλύτερος από εδώ και στο εξής. Γι'αυτό πιστεύω ότι στην Τούμπα θα βάλει τα γκολ για την πρόρκιση».

Υπάρχουν όμως ανοικτά ζητήματα με παίκτες προς αποχώρηση! Δεν θα υπάρξει μεγάλο κενό αν φύγει ο Κουλιεράκης;

«Η απουσία του Κουλιεράκη είτε με τη Μάλμε, που δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα τον δώσει, αλλά στον επόμενο γυρο, αλλάζει τα δεδομένα, ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει πολύ καλό στόπερ. Ποτέ κάποιος παίκτης δεν θα είναι τόσο έτοιμος όσο Κουλιεράκης που είναι δύο χρόνια βασικός και η ψυχολογία του είναι στα ύψη».

Σε προβληματίζει κάτι άλλο σχετικά με την εικόνα του ΠΑΟΚ;

«Η επίθεση. Ο Λουτσέσκου έχει καταλάβει ότι στο σέντερ φορ έχει τρομερό έλλειμμα. Είδατε, ότι και σε αυτό το ματς τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Μπράντον. Όχι ότι φταίει ο παίκτης, αλλά πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν είναι ο σέντερ φορ που κάνει τη διαφορά. Πιστεύω, ότι στο δεύτερο παιχνίδι θα παίξει ο Τισουντάλι και ο Τσάλοφ που θα μπούνε στην εξίσωση. Γιατί η ποιότητά τους είναι δεδομένη. Επειδή το γκολ είναι το ζητούμενο πιστεύω, ότι θα τους μπολιάσει το συντομότερο για τέτοια πράγματα, αν και δεν είναι της λογικής Λουτσέσκου να βάζει άμεσα μεταγραφές στο σχήμα. Αλλά όταν η εναλλακτική είναι ο Σαμάτα δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι με το που πήρε ο ΠΑΟΚ τον Τσάλοφ έθεσε τον Σαμάτα εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Τον στήριξε όμως τον Σαμάτα ο Λουτσέσκου. Πέραν του ψυχολογικού είναι και θέμα ικανοτήτων αυτό που συμβαίνει. Είναι κακός παίκτης. Κάνει κακές κινήσεις. Οπότε θα προτιμήσει τον Τσάλοφ που δεν έχει αγωνιστεί ούτε φιλικό παρά να χρησιμοποιήσει τον Σαμάτα, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν βελτιώθηκε την περσινή χρονιά. Αν ρίξετε μια ματιά στο Transfermarkt, όλοι πήραν υπεραξία, εκτός από αυτόν».

Ο Σαμάτα πάντως είχε έρθει με προδιαγραφές. Γιατί έπεσε τόσο έξω ο ΠΑΟΚ;

«Ο Σαμάτα είχε κάνει μεταγραφή από τη Γάνδη στην Αγγλία με 10-12 εκατομμύρια. Είχε ένα καλό όνομα μετά από καλή χρονιά στο Βέλγιο. Μετά όμως δεν έκανε κάτι καλό, ούτε καν στην Τουρκία. Αποδείχτηκε πολύ κακή επιλογή. Το ζήτημα είναι, πώς θα τον δώσει ο ΠΑΟΚ; Γιατί μιλάμε για ένα συμβόλαιο του εκατομμυρίου».

Εκτός από τον Κουλιεράκη, ο ΠΑΟΚ θα αναμένεται να χάσει και τον Εκόνγκ που πάει Αλ Καλούντ. Τί μέλλει γενέσθαι για το κέντρο της άμυνας;

«Αν έρθουν τα λεφτά από Σαουδική Αραβία για Εκόνγκ δεν θα χαλάσει κανέναν αυτή η μεταγραφή. Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί σίγουρα για στόπερ. Πρέπει να καλυφθεί το κενό του Εκόνγκ. Ο Μιχαηλίδης δεν μπορεί να ανταποκριθεί ως αριστερός στόπερ. Υπάρχει και ο Νάσμπεργκ που είναι επιλογή τύπου Σαμάτα. Προσπαθεί να τη στηρίξει ο Λουτσέσκου αλλά δεν είναι επιλογή υψηλού επιπέδου.

Ο Βάνια Ντρουκούσιτς είναι καλή περίπτωση και πιο εύκολη για τον ΠΑΟΚ, για να τον αποκτήσει. Επειδή ο παίκτης αγωνίζεται στη Ρωσία είναι ευκολότερο για τον Σαββίδη να τον φέρει. Ανήκει στη Σότσι που υποβιβάστηκε».

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στα χαφ. Γιατί ο ΠΑΟΚ αποσύρθηκε απ'την υπόθεση Μεϊτέ; Έχει άλλες επιλογές που μπορούν να κουμπώσουν στο σχέδιο του Λουτσέσκου;

«Ο Σβαμπ και Οζντόεφ είναι βαριά σκαριά. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Με Μεϊτέ είναι ένα μεγάλο πήγαινε-έλα για το οποίο δεν μπορώ να καταλογίσω ευθύνες στον παίκτη. Λέγανε ότι βαριόταν να έρθει για να μην κάνει προετοιμασία. Είναι ένας παίκτης 30 χρονών και ψάχνει μεγάλο συμβόλαιο. Ο ΠΑΟΚ του έκανε πρόταση για 2+1 χρόνια και μάλιστα με χαμηλότερες αποδοχές από εκεί που έπαιρνε στη Μπενφίκα. Οπότε καταλαβαίνω τον ποδοσφαιριστή. Το μοναδικό δέλεαρ για τον Μεϊτέ για να έρθει στον ΠΑΟΚ, είναι ότι του ταιριάζει ως ομάδα, μετά από τόσους κακούς δανεισμούς. Ξέρει, ότι τον γουστάρει ο Λουτσέσκου γιατί κουμπώνει τρομερά με Καμαρά. Τα 400 χιλιάρικα διαφορά δεν είναι στραγάλια. Το κακό είναι, ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτήν τη διαπραγμάτευση δεν έχει πάρει ξεκάθαρη απόφαση.

Είναι ανάγκη να γίνει μεγάλη ενίσχυση στα χαφ, είτε επιστρέψει στην υπόθεση Μεϊτέ, είτε πάει σε άλλες περιπτώσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο για το Μάριν που έκανε πολύ καλό Euro με την Εθνική Ρουμανία. Από και πέρα υπάρχει και ο Ντανίλο Μπαρμπόσα που είναι στη λίστα για τα χαφ και είναι παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Μεϊτέ. Δεν είναι τρομερά γρήγορος, αλλά πολύ δυνατός. Κάνει αισθητή παρουσία στον χώρο του κέντρου. Και ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του Καμαρά».

Ο χαφ από τη Γουινέα έχει παίξει 57 λεπτά μέχρι στιγμής. Πώς κρίνεις την παρουσία του και πότε θα τον δούμε σε πιο ενεργό ρόλο;

«Είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλόνικη. Γιατί από την Αθήνα έλεγαν, ότι είναι περίεργος χαρακτήρας. Στον Ολυμπιακό ισχυρίζονταν,ότι είναι απρόβλεπτος και μπορεί να χάσει προπονήσεις. Ο Λουτσέσκου πιστεύω θα τον βάλει βασικό στον επόμενο γύρο που είναι δυσκολότερα τα παιχνίδια, απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Στεάουα Βουκουρεστίου-Σπάρτα Πράγας».