Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει γράψει ιστορία με τον ΠΑΟΚ κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και μάλιστα το τελευταίο ήταν και το πιο μάγκικο, όμως στο Champions League όταν προκαλείς την ποδοσφαιρική λογική θα το πληρώσεις.

Ο Λουτσέσκου και τον... Μάκη Γκαγκάτση να έβαζε να παίξει στα περσινά πλέι οφ του πρωταθλήματος, την κούπα θα την έπαιρνε. Γιατί; Μα γιατί η ομάδα του ήταν ανώτερη εκείνη τη στιγμή και από τον Ολυμπιακό (είχε το μυαλό του στο Conference) και από τον Παναθηναϊκό (με τις τρέλες Αλαφούζου είχε βγει εκτός τίτλου) και από την ΑΕΚ (που ο Αλμέιδα έκανε τα πάντα για να χάσει το πρωτάθλημα).

Εκεί, ο ΠΑΟΚ μπορούσε χωρίς δεξί μπακ, χωρίς στόπερ, με τον Βιεϊρίνια, με τον Σβαμπ να κάνει πλάκα.

Στο Champions League όμως είναι αλλιώς. Εκεί δεν μπορείς να κοροϊδέψεις. Θα μπεις στον όμιλο αν το αξίζει. Ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια με παικταράδες δεν κατάφερε να μπει στον όμιλο για πολλούς λόγους, αλλά τώρα τα πάντα ήταν στρωμένα για να κουνήσει σεντόνι και ο Λουτσέσκου επέλεξε να τον αποκλείσει το ποδόσφαιρο.

Ο Βιεϊρίνια ήταν ένας αδιανόητος παικταράς, πλέον δεν μπορεί. Μπαίνει αλλαγή και στα πέντε λεπτά είναι πιο κουρασμένος και από μαραθωνοδρόμο στο 41ο χιλιόμετρο της κούρσας.

Ο Λουτσέσκου κρατώντας ενεργό τον Βιεϊρίνια στο ρόστερ τρώει τη θέση ενός κανονικού παίκτη, ο οποίος θα μπορούσε να μπει για να βοηθήσει. Να κάνει 7-8 κούρσες στα κόκκινα, να κρατήσει μπάλα, να αμυνθεί, να επιτεθεί. Ο Βιεϊρίνια από αυτά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι αν του έρθει η μπάλα, να δώσει μια σωστή πάσα και μέχρι εκεί. Με τη Λαμία και τις Σέρρες μπορεί να αρκεί, στο Champions League προφανώς και όχι.

Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ φωνάζει πως θέλει ταχύτητα, ένταση και ποιότητα. Ο Σβαμπ που μπαίνει στα 34 και δεν μπορείς να περιμένεις από τον Αυστριακό να μπει μέσα και να τρέχει σαν μηχανάκι πάνω κάτω και να κουβαλάει με ταχύτητα την μπάλα. Εξάλλου δεν το είχε και ποτέ στο ρεπερτόριό του, ειδικά τώρα που τα χρόνια περνάει.

Τέλος, στην Ευρώπη θες άμυνα. Το 50% της τετράδας της άμυνάς του προφανώς και δεν μπορεί να του δώσει το κάτι παραπάνω.

Ο ΠΑΟΚ πέρσι πήρε τον Ότο γιατί ήθελε κάτι καλύτερο στα δεξιά από τον Σάστρε. Τίμιος ο Ισπανός, αλλά τη διαφορά δεν θα την κάνει. Ο Κεντζιόρα που ήρθε ως δεξί μπακ στον ΠΑΟΚ έφτασε να παίζει από ανάγκη στόπερ και καθιερώθηκε εκεί. Έχει καμία σχέση με τον Ίνγκασον; Φυσικά και όχι.

Βέβαια, αν η Μάλμε δεν ισοφάριζε στο 90φεύγα η κουβέντα θα ήταν διαφορετική. Ο Λουτσέσκου θα ήταν μαέστρος και όλα θα είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλί.

Από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου επιλέγει να καταργεί την ποδοσφαιρική λογική και αντιμετωπίζει ματς του Champions League σαν αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό, τότε θα το πληρώνει με αποκλεισμούς.