Δεν τον θέλει με τίποτα τον ΠΑΟΚ στο Champions League… Αυτό μπορεί να πει κανείς ύστερα από έναν ακόμη καλοκαιρινό αποκλεισμό των «ασπρόμαυρων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μην καταφέρνοντας να φτάσουν αυτή τη φορά έστω στα play off.

Ενάντια στη Μάλμε οι πρωταθλητές έκαναν ένα ανεπανάληπτο… χαρακίρι, καθώς κρατούσαν στα χέρια τους την πρόκριση, ωστόσο δεν είχαν καμία ψυχραιμία στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του ματς στην Τούμπα, οπισθοχώρησαν υπερβολικά και όταν μια ομάδα αποφασίζει να παίξει με την τύχη της, συνήθως τιμωρείται για να προκύψει το απίθανο γκολ του Ζέτερστρεμ από την κόντρα στον Καμαρά.

Ο ΠΑΟΚ στο έξτρα ημίωρο κατέρρευσε ψυχολογικά, θα μπορούσε ακόμη και να γνωρίσει ιστορικό διασυρμό, αλλά η ουσία είναι ότι κέρασε πίκρα και φαρμάκι τον κόσμο του, που είχε ήδη στο μυαλό του τη… Σπάρτα Πράγας.

Ο αποκλεισμός, πάντως, ναι μεν οφείλεται κυρίως στις γκάφες που έκαναν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου στα τρία από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκαν, ωστόσο τα λάθη και η έλλειψη καθαρού μυαλού έχουν να κάνουν και με τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ των Θεσσαλονικέων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πρόλαβαν να δεχθούν 8 γκολ σε μόλις 4 παιχνίδια, καθώς είχαν προηγηθεί και οι αναμετρήσεις με την Μπόρατς.

Μπορεί ο Κώστας Κουλιεράκης να πέτυχε ένα φοβερό γκολ και να έφτασε τα τρία φετινά τέρματα στην Ευρώπη, από την άλλη όμως ηγέτη δεν τον λες στα μετόπισθεν και το δίδυμο με τον Κεντζιόρα έδειξε για μία ακόμη φορά πολύ λίγο για τέτοιο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή, ο Καμαρά με τον Οζντόεφ έχασαν πολλές μάχες στο κέντρο και η Μάλμε με σχετική άνεση έφτανε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Αφρικανό χαφ -πέρα από το ότι βαρύνεται με το λάθος διώξιμο στη φάση του 3-3- να δείχνει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, πολύ μακριά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε στο παρελθόν ως παίκτης του Ολυμπιακού, όταν και δέσποζε στη μεσαία γραμμή.

Παράλληλα, ο Κοτάρσκι συνεχίζει τα… ups and downs κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς πάνω που υπήρχε ο μέγιστος ενθουσιασμός από την γκολάρα του Κουλιεράκη την έκανε την γκέλα του για να έρθει το 2-2, ενώ, αντίθετα, στην παράταση απέτρεψε τη συντριβή με υπέροχες αποκρούσεις.

Ο Μπράντον Τόμας στην επίθεση απλά υπενθύμισε το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για τον ΠΑΟΚ να του βγουν οι μεταγραφές των Τσάλοφ και Τισουντάλι στην επίθεση, μια και ενάντια σε μια ομάδα ιδιαίτερα ευάλωτη αμυντικά δεν μπόρεσε να την «πληγώσει», στοιχείο που και αυτό ήταν σημαντικό για να καταγραφεί ο αποκλεισμός. Οι δύο νεοαποκτηθέντες ήρθαν από τον πάγκο, λίγα ήταν αυτά που έδωσαν, αλλά δεν είναι δυνατόν να τους κρίνει κανείς, αφού καλά καλά δεν γνωρίζουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Ο Κωνσταντέλιας ήταν απογοητευτικός, ο Τάισον σκόραρε αλλά τραυματίστηκε νωρίς, ο Ντεσπόντοφ ερχόμενος από τον πάγκο επίσης κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά.

Η Μάλμε, από την άλλη, φάνηκε ότι ήταν και πολύ πιο έτοιμη από την άποψη της φυσικής κατάστασης και των τρεξιμάτων, ούσα σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, με τους «ασπρόμαυρους» -ειδικά στην παράταση- να είναι στιγμές που τους έχαναν τελείως τους παίκτες των φιλοξενούμενων από τα μάτια τους (ο Αλί έμοιαζε με… άλογο κούρσας).

Ο ΠΑΟΚ, πλέον, πρέπει να ξεπεράσει αυτή την αποτυχία, γιατί είναι αποτυχία το 0/7 στην προσπάθεια πρόκρισης σε όμιλο ή league stage του Champions League, oφείλει να ξεπεράσει το χαμηλό εμπόδιο των Τσέλιε ή Σάμροκ Ρόβερς για να βρεθεί στο league stage του Εuropa League και προφανώς χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στα χαφ.

Δύο στόπερ πρώτης γραμμής έχει ανάγκη η ομάδα του Λουτσέσκου, μια και είναι να φεύγει με μεταγραφή στο εξωτερικό ο Κουλιεράκης, όπως και ένα 6-8άρι με πνευμόνια και πολλά τρεξίματα, έχοντας βέβαια στο νου και την προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων στο πρωτάθλημα.