Ωστόσο, η μανία του Χάνσι Φλικ να κρατάει πολύ ψηλά την άμυνα, άρα και το κέντρο βάρους ανοίγει αναπόφευκτα διαδρόμους, αλλά και ευκαιρίες για τον οποιονδήποτε αντίπαλο γνωρίζει πως να αντεπιτίθεται σωστά, και κυρίως με ταχύτητα.
Διαβάστε επίσης...
Μπροστά, λοιπόν η Μπαρτσελόνα μπορεί να τρομάζει, αλλά πίσω προκαλεί αρκετές ανησυχίες έως και πονοκεφάλους. Το επιβεβαίωσε και το πρόσφατο 3-1 του «Βεστφάλεν» όπου η Ντόρτμουντ δεν ήθελε και πολύ για ν’ ανατρέψει το 4-0 του «Μονζουϊκ» και να πετάξει από τη διοργάνωση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα προέβλεψε εδώ και μήνες το σούπερ- κομπιούτερ της Opta, μία από τις δύο, μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League.
Μέχρι βέβαια τον τελικό της 31ης Μαίου, στο «Allianz Arena» του Μονάχου μεσολαβούν ακόμη πολλά παιχνίδια και κυρίως, πολλές «παγίδες». Μία απ’ αυτές είναι χωρίς αμφιβολία η Ίντερ που, σε αντίθεση με τους «Blaugrana» διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες σε Ιταλία και Ευρώπη. Εάν όμως καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «Nerazzurri», από κει και πέρα η απόσταση που θα τους χωρίσει από το κύπελλο με τα «Μεγάλα Αφτιά» θα είναι πλέον ελάχιστη. Φυσικά… Άρσεναλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Λουίς Ενρίκε επιτρέποντας.
Ο Ισπανός προπονητής των Γάλλων είναι ο τελευταίος που, το ’15 στο Βερολίνο (1-3 τη Γιουβέντους) είχε οδηγήσει τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του 2ου ιστορικού Triplete, του 5ου της Champions League και 4ου στα τελευταία 10 χρόνια. Είχαν προηγηθεί του ’06, με τον Φρανκ Ράικαρντ (2-1 την Άρσεναλ, στο Παρίσι), του ’09 με τον Γκουαρντιόλα (2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη Ρώμη) και του ’11, ξανά με τον Πεπ, 3-1 επίσης τη Γιουνάιτεντ μες στο Λονδίνο.
Έκτοτε, τον Λουίς Ενρίκε διαδέχτηκαν ο «δικός» μας, Ερνέστο Βαλβέρδε (από το ‘17, έως το ‘20), οι Σετιέν (’20), ο Κούμαν (’20-’21) και ο Τσάβι (’21-’24), αλλά μόνο με τον Γερμανό Χάνσι Φλικ η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να επιστρέψει στο λεγόμενο «Top 4» της ευρωπαϊκής μπάλας ξαναφέρνοντας μάλιστα, χάρη στο εκρηκτικό και θεαματικό του παιχνίδι, όχι μόνο ενθουσιασμό για τα καλά αποτελέσματα, αλλά και πολύ χρήμα: ήδη 116.5 εκ. ευρώ στα ταμεία της, ελάχιστα μακριά από το ρεκόρ εισπράξεων των 117.7, στο Champions League του ’19.
Με 147 γκολ σε 50 παιχνίδια, με μέσο όρο 3.08 γκολ ανά αγώνα, στο Champions League, 2.70 στη Liga, ο Φλικ μεταμόρφωσε τη Μπαρτσελόνα σ’ εκείνη την τέλεια μηχανή για γκολ που τελευταία φορά είχαμε δει επί Γκουαρντιόλα και ο οποίος διατηρεί το ρεκόρ γκολ (190, σε 64 παιχνίδια), από τα οποία τα 72 (!) είχε πετύχει μόνος του ο Μέσι.
Ο Αργεντινός αστέρας είναι πλέον τέσσερα χρόνια που έχει φύγει από τη Βαρκελώνη, αλλά έτσι όπως παίζει η ομάδα και έτσι όπως ο Φλικ κατάφερε ν’ αναγεννήσει τον 36χρονο Λεβαντόφσκι (40 γκολ και 2 ασίστ), σταδιακά ο Μέσι τείνει να παραμείνει μία πολύ όμορφη μεν, αλλά ανάμνηση. Χωρίς Ιστορία και η έκρηξη του καλύτερου Ραφίνια των τελευταίων ετών, με 28 γκολ και 22 ασίστ, του «ανήλικου» Γιαμάλ με 14 γκολ και 18 ασίστ ή των 16 γκολ του Φεράν Τόρες.
Καθαρά στα χέρια της Μπαρτσελόνα είναι η κατάκτηση ενός ακόμη Triplete. Για τη λήξη της Liga απομένουν ακόμη 7 παιχνίδια και τρία δυνατά ντέρμπι: με την αιώνια Ρεάλ Μαδρίτης, στις 11 Μαίου, μετά με Εσπανιόλ και Μπιλμπάο εκτός. Για τον θρίαμβο στο Copa del Rey (στις 26 Απριλίου στη Σεβίλλη), πάλι η Ρεάλ και τέσσερις μέρες αργότερα, ο πρώτος ημιτελικός Champions League με την Ίντερ, με ρεβάνς στο Μιλάνο στις 6 Μαίου. Στόχοι όλοι τους εφικτοί, όσο όμως και μακρινοί, αρκεί να προσέξει την άμυνα και το κέντρο βάρους της. Διαφορετικά, μπροστά τρομάζει τον οποιονδήποτε…