Συνήθως η απάντηση σε τέτοιους τίτλους κειμένων δίνεται στο τέλος. Εμείς, αν γνωρίζαμε ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα παραμείνει και του χρόνου στην Μπαρτσελόνα, όπως και τα υπόλοιπα μεγάλα κομμάτια του παζλ (Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα), θα φωνάζαμε ένα «ΟΧΙ» σαν της 28ης Οκτωβρίου.

Άσος ημίχρονο/άσος τελικό στο παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Τσέλσι σε απόδοση 1.50 στην vistabet

Ο δεύτερος ημιτελικός με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πράγματι οριακός για τον προπονητή που έχει αμφισβητηθεί τόσο έντονα αλλά και τους παίκτες που δημιούργησαν αυτή την καταπληκτική ομάδα, η οποία παραμένει κατά τη γνώμη μας η κορυφαία στην ιστορία του ποδοσφαίρου ακόμη και αν είχε τερματίσει την πορεία της χθες!

Αναφερόμαστε σε μια ομάδα που δεν μπορεί ποτέ -τουλάχιστον εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου- να ηττηθεί κατά κράτος. Πράγματι, έχασε το πρωτάθλημα από την καλύτερη Ρεάλ (ο Γκουαρδιόλα έδωσε τα συγχαρητήριά του στη «βασίλισσα» το Σάββατο αποδεικνύοντας ότι όταν είσαι πραγματικά μεγάλος ξέρεις να χάνεις -όχι σαν κάτι… άλλους), μόνο που ήταν το χειρότερο ματς από πλευράς θεάματος μεταξύ των δύο ομάδων ως τώρα.

Ο μόνος τρόπος να κερδίσει κανείς την Μπάρτσα είναι να καταστρέψει το παιχνίδι της. Αυτό έκανε για ένα ημίχρονο η Τσέλσι την περασμένη Τετάρτη (18/4), το ίδιο έπραξε η Ρεάλ για 90 λεπτά στο «Καμπ Νόου». Και αν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο κατεβάσει σήμερα την Τσέλσι για να παίξει μπάλα, όπως υποσχέθηκε, έχω την αίσθηση ότι τα δοκάρια δεν γίνεται να τον σώσουν ξανά.

Επειδή όμως οι προσωπικές απόψεις μπορεί να είναι πάντα διαφορετικές, υπάρχουν τα νούμερα που λένε -συνήθως, όχι πάντα- την αλήθεια. Για παράδειγμα:

1) Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα διότι ηττήθηκε από τη Ρεάλ το Σάββατο στο «Καμπ Νόου» ύστερα από 55 εντός έδρας αγώνες!

2) Είναι η ομάδα που έχει σκοράρει 100 γκολ στο γήπεδό της σε 26 αγώνες (σε όλες τις διοργανώσεις). Σχεδόν τέσσερα γκολ ανά παιχνίδι.

3) Επί τέσσερα χρόνια έχει την απόλυτη κατοχή της μπάλας με κάθε αντίπαλο. Η τελευταία φορά που έχασε την ball possession ήταν πριν από 243 αγώνες! Στο πρώτο ματς με την Τσέλσι η κατοχή ήταν 72%-28%.

4) Επί 3,5 χρόνια έχει κατακτήσει 13 τρόπαια στις 16 διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει. Χάνει τη 17η που είναι το πρωτάθλημα και εκκρεμούν το Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο Ισπανίας (στον τελικό παίζει με την Αθλέτικ Μπιλμπάο). Αν τυχόν φύγει ο Γκουαρδιόλα το καλοκαίρι, μπορεί να μιλάμε για έναν προπονητή που κατέκτησε 15 στα 19. Οποιαδήποτε σύγκριση είναι περιττή…

5) Αν η Μπαρτσελόνα ηττηθεί απόψε από την Τσέλσι, θα συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ήττες. Θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβαίνει αυτό με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο.

6) Και κάτι αρνητικό, που μπορεί να δίνει και το στίγμα για το σημερινό ματς: Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει νικήσει ποτέ την Τσέλσι. 0-0 και 1-1 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2008-09 και ήττα με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό της φετινής περιόδου την περασμένη εβδομάδα.

Ο προκλητικός Μουρίνιο και ο αγγλικός Τύπος

Την ίδια ώρα ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο μιλάει για μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης και τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης σχεδόν… γελάνε. Το πιο επιεικές που γράφτηκε ως σχόλιο πάνω στη δήλωση του Ιταλοελβετού υπηρεσιακού τεχνικού της Τσέλσι ήταν στον «Guardian», ότι καλύτερα να δει το ματς με πιθανότητες 65%-35% υπέρ της Μπάρτσα.

Κάπου εκεί ξεφύτρωσε και -ποιος άλλος;- ο Ζοσέ Μουρίνιο. Οι κακές γλώσσες στην Αγγλία λένε ότι παρέδωσε και πλήρη τακτική μέσω του βοηθού του Ρουί Φαρία στον ασίσταντ της Τσέλσι Στιβ Χόλαντ για τον τρόπο αντιμετώπισης της Μπάρτσα.

Άλλη μια απόδειξη του πόσο μεγάλη ομάδα είναι η συγκεκριμένη του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.

Πηγή: Goal