Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έψαχναν από την αρχή της αναμέτρησης το γκολ, με την Τσέλσι να κρατάει στην άμυνα και να προσπαθεί να πετύχει κάτι καλό στην επίθεση με τον Ντρογκμπά.

Όλα αυτά μέχρι το 35΄, όταν ο Κουένκα βρέθηκε στην περιοχή μετά από πάσα του Άλβες και έστρωσε έτοιμο γκολ στον Μπουσκέτς, που δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα του Τσεχ. Με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και να φέρει τις δυο ομάδες στα ίσα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τζον Τέρι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, λόγω μίας ανάοητης ενέργειας (κλότσησε εκτός φάσης τον Αλέξις), με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να εκμεταλλεύεται την αριθμητική της υπεροχή και να πετυχαίνει ένα γκολ ακόμα με τον Ινιέστα (ξανά μετά από πάσα του Μέσι), στο 43΄ και να κάνει το 2-0, φτάνοντας σε σκορ πρόκρισης.

Ποιος είπε, όμως, πως η Τσέλσι είχε πει την τελευταία της λέξη; Στο 45΄+1΄ ο Λάμπαρντ έδωσε την ασίστ στον Ραμίρες στην αντεπίθεση και ο τελευταίος με λόμπα έκανε το 2-1, κόβοντας τα χαμόγελα στο "Καμπ Νου", καθώς με αυτό το σκορ προκρίνεται η Τσέλσι...

Το 1-0 στο 35'

 
 

Το 2-0 στο 43'


Barcelona 2-0 Chelsea από goalsarena2012-3

Το 2-1 στο 45'


Barcelona 2-1 Chelsea από goalsarena2012-3

Το χαμένο πέναλτι του Μέσι στο 48'


Barcelona 2-1 Chelsea - Missing penalty από goalsarena2012-3