Γιατί είναι απολύτως βέβαιο πλέον πως όποια από τις δύο εξασφαλίσει την συμμετοχή στο ματς που θα στέψει την ποδοσφαιρική βασίλισσα του 2012, θα πάρει πριν την έναρξή του το χαρακτηρισμό του φαβορί.

Ακόμη κι αν σε τελικό η λέξη «φαβορί» απαγορεύεται, η Ρεάλ δεν θα την αποφύγει, καθώς… γλύτωσε τη Μπαρσελόνα, την μοναδική ομάδα της οποίας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως της έχει πάρει τον αέρα.

Ενώ και η Μπάγερν, εάν αφήσει εκτός τους Μαδριλένους θα λάβει ποσοστά μεγαλύτερα της Τσέλσι, αφού θα αγωνίζεται- στο κορυφαίο ματς του κόσμου σε επίπεδο συλλόγων- στο δικό της γήπεδο!

Όλα αυτά στη θεωρία βέβαια και μόνο σε αυτήν. Γιατί εντός του αγωνιστικού χώρου οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν τα… άγρια χαρακτηριστικά του αθλήματος, που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Η καλύτερη και στα δύο ματς Μπαρσελόνα, η οποία έχασε το μέτρημα στα δοκάρια, στα ποσοστά της κατοχής της μπάλας και στον αριθμό ευκαιριών, αποκλείστηκε. Κόντρα στη λογική του ποδοσφαίρου, η οποία υπαγορεύει τις περισσότερες φορές πως ο καλύτερος σε δύο αγώνες τελικά περνάει. Ό,τι κι αν γίνει, όπως κι αν παίξει ο αντίπαλος.

Το σενάριο- θρίλερ όμως, όπως το απίστευτο του Καμπ Νου, επιβεβαίωσε κυρίως πως η Καταλανική ομάδα «φωνάζει» ότι χρειάζεται φρεσκάρισμα ιδεών και ανανέωση στην τακτική και τις επιλογές προσώπων, παρά ανέδειξε την Τσέλσι σε ομάδα της Ευρωπαϊκής ελίτ.

Συγκεκριμένες μονάδες της μπορεί βέβαια να έκαναν τεράστιο παιχνίδι, όπως ο Ντρογκμπά και ο Τσέχ, όμως ποιος να το πίστευε, όταν ο Βίλας Μπόας διέσυρε τους «μπλε» στη Λίγκα της Αγγλίας, ότι ο διαδοχός του Ντι Ματέο θα τους έφτανε να αποκλείσουν την καλύτερη, (όπως οι πάντες επαναλαμβάνουν), ομάδα του πλανήτη. Και μάλιστα με γκολ του σέντερ φορ που είχε…λύσει το συμβόλαιό του με τα δίχτυα κάθε αντιπάλου.

Την ώρα πάντως που ο Τόρες έγραφε το 2-2, οι σπίκερ του Αγγλικού Sky Sports σχολίασαν πως έκανε απόσβεση ολόκληρου του ποσού που έδωσε γι αυτόν ο Αμπράμοβιτς, φωνάζοντας σαν μικρά παιδιά, με τόνο εφάμιλλο Βραζιλιάνων τηλεσχολιαστών.

Η καλύτερη ομάδα στον τελικό δεν πέρασε. Προκρίθηκε η πιο τυχερή, η οποία διεκδίκησε όσες πιθανότητες τα δεδομένα έλεγαν πως είχε.

Βάζοντας ταυτόχρονα τελεία στην copy paced ποδοσφαιρική φιλοσοφία της, η οποία (δυστυχώς κάποιες φορές γι αυτήν) ουδέποτε αλλάζει, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Μήπως Πεπ η ώρα ήρθε για να γίνουν έστω πέντε σουτ εκτός περιοχής, ή και να πάρει η ομάδα πρώτη τη μπάλα στα στημένα;

Πηγή: pamesports.gr