Η Μπαρτσελόνα είναι ήδη μακριά από το Μόναχο και απόψε θα περιμένουμε να δούμε μήπως την… πατήσει και η Ρεάλ από την Μπάγερν.

Το θέμα είναι πως όλη η Ευρώπη περίμενε ένα τελικό μεταξύ των γιγάντων της Ισπανίας, αλλά η μεγάλη ψυχή του Τσεχ και του Ντρογκμπά χάλασε τα σχέδια κάθε ποδοσφαιρόφιλου στον πλανήτη.

Διότι μπορεί ο Μέσι, ο Τσάβι και ο Ινιέστα να είναι απίστευτοι μπαλαδόροι, αλλά ο Τσέχος είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και ο Ντρογκμπά ένα πολυεργαλείο. Και μηχανή παραγωγής γκολ και κεντρικός αμυντικός και αριστερό μπακ-χαφ.

Πάντως, είναι δεδομένο πως όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Είναι νόμος. Η Μπαρτσελόνα έδρασε τα τελευταία πέντε χρόνια ως η πλέον παραγωγική ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη, αλλά δύο φορές στη διάρκεια αυτής της μεγάλης πορείας κόλλησε.

Μία απέναντι κόντρα στην Ίντερ του Μουρίνιο και μία απέναντι στην Τσέλσι του Ντι Ματέο. Και στις δύο περιπτώσεις όσο συγκλονιστική ήταν η επιθετική κυριαρχία της Μπαρτσελόνα, άλλο τόσο συγκλόνισε και η αμυντική λειτουργία των αντιπάλων της.

Το αποτέλεσμα και τότε και τώρα ήταν να φανεί μάλλον… κουραστικό και εντελώς προβλέψιμο το παιχνίδι μιας ομάδας που είναι πραγματικός θρύλος. Της Μπαρτσελόνα.

Αλλά για την Μπάρτσα το πράγμα φαινόταν το τελευταίο διάστημα. Από το ισπανικό πρωτάθλημα, το πρώτο ματς στο Λονδίνο και μετά στο ντέρμπι με την Ρεάλ, ήταν φανερό ότι οι Μπλαουγκράνα είχαν χάσει την φρεσκάδα τους.

Έτσι αναλώθηκαν στο γνωστό παιχνίδι τους, το οποίο απλώνεται σε όλο το πλάτος του γηπέδου, αλλά με τρία στόπερ υστερεί στο… μήκος του! Δύο αντεπιθέσεις για την Τσέλσι και ισάριθμα γκολ έστειλαν την ομάδα του Αμπράμοβιτς στον τελικό.

Αν ο Γκουαρντιόλα μείνει στη Βαρκελώνη, οφείλει να αναζητήσει ένα σοβαρό φορ περιοχής με εκτόπισμα ώστε να μπορεί να τον αισθανθεί στο ψηλό παιχνίδι η αντίπαλη άμυνα που ξέρει να κλείνει σωστά τους χώρους στις συρτές πάσες. Διότι σε τέτοιο επίπεδο Πεπ πρέπει να έχεις και ένα εναλλακτικό πλάνο όταν ο αντίπαλος σε εγκλωβίζει.

Ο χθεσινός ημιτελικός πάντως με την εξέλιξη που είχε, τις απώλειες των δύο ομάδων στην πορεία του ματς (Κέιχιλ, Πικέ), την ηλίθια αποβολή του Τέρι, το χαμένο πέναλτι του Μέσι και το δοκάρι του Αργεντινού, μέχρι και την επιστροφή του Τόρες στο «Καμπ Νου» με γκολ, τον αποκλεισμό του φαβορί και την πρόκριση του αουτσάιντερ, κατέδειξε γιατί το ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο.

Πηγή: pamesports.gr