Γράφει ο Γιώτης Παναγιωτάς...

Από τη στιγμή που η Τσέλσι προσέγγισε με άμυνα – μπετόν την πρώτη αναμέτρηση εναντίον της Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό στον επαναληπτικο. Με τη μόνη διαφορά που στο «Καμπ Νου» ο γρίφος έγινε ακόμη πιο δύσκολος για τους Μπλε, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν χάσει από το πρώτο ημίχρονο την πρόκριση όντας πίσω στο σκορ με 2-0 και παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 37’ και την αποβολή του Τζον Τέρι.

Παρόλα αυτά χάρη στο γκολ του Ραμίρες που έβαλε εκ νέου στο τιμόνι τους Μπλε και με την τύχη με το μέρος της στο χαμένο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, η ομάδα του κ. Ρομπέρτο ντι Ματέο εξασφάλισε το εισιτήριο στον τελικό, σφραγίζοντάς το μάλιστα με το γκολ της ισοφάρισης του Φερνάντο Τόρες στις καθυστερήσεις.

Λένε ότι η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα, ωστόσο στον επαναληπτικό ημιτελικό της Μπαρτσελόνα με τη Τσέλσι, τα νούμερα απλώς προκαλούν ερωτήματα. Οι Μπλαουγκράνα είχαν 83% κατοχή μπάλας, από το οποίο το 60% ήταν στο ένα τρίτο του γηπέδου μπροστά από την εστία του Πετρ Τσεχ. Ο Τσάβι έκανε από μόνος του 169 πάσες, μία περισσότερη απ’ όλη την ομάδα της Τσέλσι, η οποία μετά την αποβολή του Τέρι συμπτύχθηκε σε ένα σύστημα 6-3-0 αναγκάζοντας τη Μπαρτσελόνα να παίζει κάτι σαν... χάντμπολ με εννέα ποδοσφαιριστές γύρω από την περιοχή των Μπλε να αναζητούν τη διείσδυση και το πολυπόθητο γκολ.

Η Μπαρτσελόνα περίμενε περισσότερες επιτυχημένες ατομικές ενέργειες από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου Λιονέλ Μέσι, ωστόσο το γεγονός ότι είχε το χειρότερο ποσοστό εύστοχων πασών (74% με 23 λάθος μεταβιβάσεις) είναι ενδεικτικό της κακής βραδιάς στην οποία βρέθηκε ο αργεντινός σταρ.

Οταν ο κ. Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε την εντολή να δοκιμαστεί και η λύση με τις σέντρες, έπρεπε να «ψηλώσει» η Μπαρτσελόνα και να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, σκοπός για τον οποίο επιστρατεύτηκε ο Κάρλες Πουγιόλ απ’ την άμυνα και ο Κειτά από τον πάγκο.

Βέβαια εξετάζοντας τις δύο αναμετρήσεις της Τσέλσι με τη Μπάρτσα, κάποιος θα διαπιστώσει πολύ εύκολα, ότι τα πάντα κρίθηκαν στην αστοχία των πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι δημιούργησαν δώδεκα «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ και βρήκαν μόλις δύο φορές δίχτυα. Στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου» τα σουτ ήταν 23-7, όπου σε αυτά της Τσέλσι υπολογίζονται και δύο απόπειρες του Ντιντιέ Ντρογκμπά να πετύχει το γκολ της χρονιάς από τη... σέντρα! Στον τελικό όμως, φτάνει η ομάδα που πετυχαίνει γκολ και η πρόκριση κρίθηκε στο ποσοστό ευστοχίας, καθώς οι Μπλε σε πέντε αξιόλογες αντεπιθέσεις σκόραραν τρεις φορές...

Πηγή: tovima.gr