Οι θρύλοι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 θα είναι στον σχολιασμό των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας και η ΕΡΤ πραγματοποίησε μια εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, ώστε οι τρεις legends να θυμηθούν ιστορίες από τον θρίαμβο που συνέβη πριν 20 χρόνια, αλλά και να δώσουν τις προβλέψεις τους για το επικείμενο EURO που θα διεξαχθεί μεταξύ 14 Ιουνίου και 14 Ιουλίου.

Σα να μην πέρασε μια μέρα, αλλά έχουν περάσει 20 χρόνια. Ο Άγγελος Χαριστέας με το χαμόγελο στα χείλη μίλησαν στο sportdog.gr αναπολώντας το παρελθόν, αλλά και κοιτάζοντας το μέλλον, δείχνοντας πως το τότε κλίμα στην Εθνική Ελλάδας ήταν καταπληκτικό.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας με τους Γιούρκα Σεϊταρίδη, Ντέμη Νικολαΐδη και Άγγελο Χαριστέα

Χαριστέας: «Μου αρέσει η Αγγλία, έκπληξη η Τουρκία»

Ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, Άγγελος Χαριστέας απάντησε στις ερωτήσεις του sportdog.gr και θυμήθηκε ιστορίες από τα γήπεδα της Πορτογαλίας.

«Για μένα, μου αρέσει πολύ το στιλ της Αγγλίας και αυτή θεωρώ για φαβορί της διοργάνωσης», είπε ο «Χάρι» και απάντησε για το γεγονός αν μια διοργανώτρια χώρα, όπως η Γερμανία τώρα και η Πορτογαλία τότε, έχει περισσότερα βάρος και πίεση: «Σε τέτοιο επίπεδο δεν νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη πίεση σε μια ομάδα επειδή απλά διοργανώνει το τουρνουά».

Η Ελλάδα έκανε την τεράστια έκπληξη πριν 20 χρόνια και κατέκτησε το EURO, όμως, μπορεί τώρα μια ομάδα που δεν είναι στα... μεγαθήρια να κάνει κάτι ανάλογο; «Για να πάρει το τρόπαιο δεν ξέρω, αλλά βλέπω ως έκπληξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Τουρκία. Έχει καλή ομάδα».

Ο συντάκτης του sportdog.gr, Γιώργος Βροντάκης με τους Ντέμη Νικολαϊδη, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Άγγελο Χαριστέα

Προσοχή στον Φούλκρουγκ

Ο Άγγελος Χαριστέας «μάτωνε» τα αντίπαλα δίχτυα και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη θέση του φορ και δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το ποιος επιθετικός θα ξεχωρίσει στο EURO 2024. «Πολλοί τον υποτιμούν, αλλά εγώ θα πω τον Νίκλας Φούλκρουγκ. Έδειξε τι μπορεί να κάνει με την Ντόρτμουντ. Θα είναι βασικός και δεν χρειάζεται πολλές προσπάθειες για να βρει δίχτυα», επισήμανε ο παλαίμαχος διεθνής στράικερ που έχει παίξει στα γήπεδα της Bundesliga με τη Βέρντερ Βρέμης.

Ο «μπαμπάς» Ότο και ο «σίφουνας» Σεϊταρίδης

Φυσικά, από τη συζήτηση μας δεν έλειψαν και οι ιστορίες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 με την Εθνική Ελλάδας να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο με τον Χαριστέα να μην έχει να θυμάται κάποια ιστορίαα από τη φυσούνα, αλλά είχε να πει για τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ και τις μεταφράσεις του Γιάννη Τοπαλίδη.

«Μιας και είναι εδώ και ο Γιούρκας θα πω μια ιστορία με αυτόν. Του έλεγε ο Ότο Ρεχάγκελ πως όπως τρέχουν τα γρήγορα αυτοκίνητα που του άρεσαν, έτσι πρέπει και αυτός να τρέχει μπρος πίσω σε όλη τη δεξιά γραμμή. Σε κάποια στιγμή στο πρώτο ματς με την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του EURO 2004 έχω τον Γιούρκα πέντε μέτρα πίσω μου και κλέβει τη μπάλά και μου την δίνει, ξαφνικά τον βλέπω να με έχει προσπεράσει και του έδωσα την πάσα και κέρδισε το πέναλτι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο» και εκεί πετάχθηκε ο Γιούρκας και του είπε: «Είδες έπιασαν τόπο οι οδηγίες» με τον Ντέμη να κάνει πλάκα στον «Χάρι» και να του λέει πως «μπαμπάς του ήταν ο Ότο και έτσι του λέγαμε για να τον πειράξουμε».

Ατάκα Χαριστέα για EURO 2004: «Μου έχει μείνει μόνο...»

Η Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004 επικράτησε με 1-0 επί της Πορτογαλίας χάρη σε γκολ με κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα έπειτα από ασίστ του Άγγελου Μπασινά μέσω εκτέλεσης κόρνερ στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης με τον επιθετικό της Βέρντερ να σηκώνει τη φανέλα του και από μέσα να φοράει ένα T-Shirt με το πρόσωπο του ανηψιού του:

«Δεν ξέρω καν που βρίσκεται εκείνο το tshirt, από το 2004 μου έχει μείνει μόνο μια φανέλα».

Το «ευχαριστώ» του Σάββα Πούμπουρα

Ο Άγγελος Χαριστέας κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας και τις ιστορίες από το EURO 2004 προέβη σε μια πρόσφατη αποκάλυψη, καθώς πριν λίγο καιρό συναντήθηκε με τον Σάββα Πούμπουρα και του είπε να μεταφέρει κάτι στους συμπαίκτες του: «Σε ευχαριστώ και πες σε όλους τους Legends πως τους ευχαριστώ και αυτούς. Αν δεν ήσασταν εσείς δεν θα είχα κάνει όσα έκανα».

Υπενθυμίζουμε πως ο άγνωστος τότε Σάββας Πούμπουρας ήταν ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης της Nova με θέμα το Euro και την ατάκα «Σάββας καφέ;».