Απίστευτο παιχνίδι έγινε στη «Deutsche Bank Arena» της Φρανκφούρτης με το τελικό αποτέλεσμα να αμφισβητεί τα προγνωστικά που έδιναν το Βέλγιο ως φαβορί. Η Σλοβακία επικράτησε 1-0 αιφνιδιάζοντας την παρέα του Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, αλλά τα τέρματά του ακυρώθηκαν, το πρώτο για οφσάιντ και το δεύτερο για χέρι. Έτσι οι Σλοβάκοι πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο στο Euro. Προηγουμένως η Ρουμανία επικράτησε 3-0 της Ουκρανίας στην έναρξη του 5ου ομίλου, ο οποίος ολοκληρώνεται στις 22:00 με την αναμέτρηση Αυστρία-Γαλλία.

Ψυχρολουσία στο 7' για Βέλγιο

Η Σλοβακία αιφνιδίασε στην αρχή το Βέλγιο, παρότι οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες να σκοράρουν στο πρώτο πεντάλεπτο. Οι Σλοβάκοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Ντοκού στην άμυνα η μπάλα εφτασε στον Μπόζενικ που πάτησε με τακουνάκι την μπάλα στον Ντούντα, εκείνος σούταρε ο Καστέελς απέκρουσε και ο Σχραντς στην επαναφορά νίκησε από πλάγια θέση τον έμπειρο πορτιέρε για το 1-0. Οι Βέλγοι έπαθαν ψυχρολουσία και άργησαν να συνέλθουν.

Έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσαν στο 21' με τον Τροσάρ και μετά η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 42' όταν ο Καράσκο έβγαλε τον Λουκάκο μόνο του με τον Ντουμπράβκα αλλά αστόχησε. Δύο λεπτά προηγουμένως όμως παραλίγο να δεχτούν δεύτερο γκολ από τους Σλοβάκους, οι οποίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με σουτ του Χαράσλιν που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καστέελς, κρατώντας όρθια την ομάδα του πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Λουκάκου

Οι Βέλγοι όντες με την πλάτη στον τοίχο αγρίεψαν στο δεύτερο μέρος. Στο 56' ο Λουκάκο σκόραρε με κοντινή προβολή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε επειδή ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο φορ της Ρόμα έχασε άλλη μία φοβερή στιγμή για την ισοφάριση στο 62', ενώ ένα λεπτό αργότερα χάθηκε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία. Ο Ντοκού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντουμπράβκα έδιωξε στον Μπακαγιόκο, αυτός πλάσαρε προ κενής εστίας, αλλά ο Χάνσκο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τις αλλαγές των ομάδων, οι Σλοβάκοι φαίνονταν να διαχειρίζονται καλά το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο 86' ο ο Οπέντα έκανε μαγική ενέργεια, σέντραρε και ο Λουκάκου με εύστοχο πλασέ στο ύψος του πέναλτι σκόραρε. Το γκολ όμως ακυρώθηκε και πάλι μετά από θέαση της φάσης, καθώς ο Οπέντα είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του.

Έτσι το 0-1 διατηρήθηκε με τη Σλοβακία να παίρνει σπουδαίο τρίποντο.

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr