Μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά η Γαλλία άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Εuro 2024, επικρατώντας με 1-0 της σκληροτράχηλης Αυστρίας το βράδυ της Δευτέρας (17/6) στη «Ντίσελντορφ Αρένα».

Με αυτογκόλ ήρθε το τρίποντο και οι φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ έχουν 3 βαθμούς στον 4ο όμιλο όσους και η Ολλανδία, με τους Αυστριακούς να είναι στο 0, όπως και οι Πολωνοί.

Η Γαλλία είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά, όμως ήταν αρκετά υποτονική στις κινήσεις της.

Ο Εμπαπέ, βέβαια, στο 8’ είχε μια καλή ευκαιρία με σουτ που εξουδετέρωσε ο Πέντς, ωστόσο εν συνεχεία κύλησε πολλή ώρα χωρίς να μπορούν οι «τρικολόρ» να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Εντέλει, στάθηκαν τυχεροί, καθώς στο 36’ ο Μενιάν απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του νικώντας τον Μπάουμγκαρτνερ στο τετ α τετ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βέμπερ σημείωσε το αυτογκόλ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Εμπαπέ από δεξιά, για να προκύψει το 0-1.

 

Ο νέος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 55’ για ένα δεύτερο γκολ, αστοχώντας σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πεντς, με τους Γάλλους να ανεβάζουν ένταση στο παιχνίδι τους και στο δίλεπτο 66’-67’ οι Γκριεζμάν και Τουράμ απείλησαν με τη σειρά τους για το 0-2.

 

Συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσουν» το τρίποντο οι Γάλλοι, δεν τα κατάφεραν, αλλά δεν απειλήθηκαν κιόλας και ξεκίνησαν θετικά την παρουσία τους στα γερμανικά γήπεδα, με τον Εμπαπέ στα τελευταία λεπτά να φεύγει ματωμένος από το ματς λόγω τραυματισμού στη μύτη.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Πος, Ντάνσο, Βέμπερ (59’ Τράουνερ), Εμουένε (88’ Πρας), Ζάιβαλντ, Γκρίλιτς (59’ Βίμερ), Λάιμερ (90’+2 Σμιντ), Μπάουμγκαρτνερ, Ζάμπιτσερ, Γκρέγκοριτς (59’ Αρναούτοβιτς).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ, Ραμπιό (71’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (71’ Κολό Μουανί), Γκριεζμάν (90’+1 Φοφανά), Εμπαπέ (90’+1 Ζιρού), Τουράμ.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr