Ήταν καλύτερη και πήρε αυτό που άξιζε η Πορτογαλία το βράδυ της Τρίτης (18/6) στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα» της Λειψίας, επικρατώντας με 2-1 της Τσεχίας και κάνοντας καλό ξεκίνημα στον 6ο όμιλο του Εuro 2024.

Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή και με γκολ στις καθυστερήσεις από τη χρυσή αλλαγή που ακούει στο όνομα Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, σε μια βραδιά που έγραψαν ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο (ο πρώτος παίκτης που αγωνίζεται σε 6ο Εuro) και ο Πέπε (σε ηλικία 41 ετών και 113 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει παίξει στη διοργάνωση).

Όπως αναμενόταν, η Πορτογαλία από τα πρώτα λεπτά πήρε την κατοχή, αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτό πως ήταν πολύ καλά οργανωμένη η Τσεχία στο ανασταλτικό κομμάτι.

Δεν μπορούσαν να βρουν κενούς διαδρόμους οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και ρεαλιστικά η μοναδική σπουδαία φάση ήταν αυτή του 32’, όταν ο Ρονάλντο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Στάνεκ ύστερα από υπέροχη κάθετη πάσα του Μπρούνο Φερνάντες.

Οι Τσέχοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0 και οι Ίβηρες συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος να έχουν την απόλυτη υπεροχή.

Ωστόσο, στο 62’ και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Πρόβοντ με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ντιόγκο Κόστα και σόκαρε την Πορτογαλία, η οποία, όμως, έδειξε χαρακτήρα και η αντίδραση ήταν άμεση.

 

Έστω και με τη βοήθεια της τύχης, βέβαια, καθώς στο 69’ ο Μέντες έκανε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Στάνεκ και ο Χράνατς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να σημειώσει άθελά του αυτογκόλ για το 1-1.

 

Ανέβηκε πολύ ο ρυθμός στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, στο 87' ακυρώθηκε γκολ του Ζότα ως οφσάιντ και ο Μαρτίνεθ έκανε διάνα στο 90' με τις αλλαγές των Νέτο και Κονσεϊσάο, αφού ο πρώτος σέντραρε χαμηλά στο 90’+2, έκανε την γκάφα ο μοιραίος Χράνατς μην διώχνοντας σωστά την μπάλα και ο Κονσεϊσάο δεν λάθεψε από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. H Πορτογαλία πήρε το τρίποντο και με 3 βαθμούς είναι μαζί με την Τουρκία στις δύο πρώτες θέσεις, στο 0 οι Τσέχοι και οι Γεωργιανοί στο 6ο γκρουπ.

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63’ Ινάσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (90’ Σεμέδο), Βιτίνια (90’ Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Noύνο Μέντες (90’ Νέτο), Μπρούνο Φερνάντες, Ρονάλντο, Λεάο (63’ Ζότα).

ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες (90’+3 Χόρι),Τσούφαλ, Σούτσεκ, Πρόβοντ (79’ Μπαράκ), Σουλτς (79’ Σέβτσικ), Ντούντερα, Σικ (60’ Κίτιλ), Κούχτα (60’ Λινγκρ).

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr