Η Ρουμανία έγραψε ιστορία στη Φρανκφούρτη, καθώς για δεύτερη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Την Τρίτη θα παίξουν στο Μόναχο με την Ολλανδία για να κοντράρουν τη θρυλική ομάδα των Χάτζι, Ποπέσκου, Ίλιε, Μούτου και Κίβου που έφτασε στα προημιτελικά του Euro 2000. Σε αυτή την ομάδα ήταν στα μπακ ο Νταν Πετρέσκου και ο Κοσμίν Κόντρα, δύο θρυλικοί παίκτες. Τώρα, στη θέση του δεξιού μπακ, βρίσκεται ο Αντρέι Ράτιου.

Τα βαμμένα μπλε μαλλιά

Ο ποδοσφαιριστής με τα βαμμένα μπλε μαλλιά παίζει με πάθος και προκάλεσε αίσθηση, ενώ κέρδισε το παρατσούκλι Sonic - ο σκαντζόχοιρος -, ένας χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιών που ξεχωρίζει για την ταχύτητα και το χρώμα του. Η αλήθεια είναι πως ο Ράτιου δεν έχει περάσει απαρατήρητος, ειδικά λόγω της απόδοσής του.

Ο Ράτιου έκλεισε τη φάση των ομίλων σε υψηλό επίπεδο για να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ στο Euro 2024, μαζί με τον Καρβαχάλ, τον Αυστριακό Στέφαν Πος και τον Κίμιχ. Είναι στο νούμερο ένα στα κοψίματα (έξι) και έχει φτάσει σε τελική ταχύτητα 35 km/h.

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr