Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Αγγλία! Τα λιοντάρια επικράτησαν 2-1 της Σλοβακίας με ανατροπή και πέρασαν στα προημιτελικά του Euro, όπου θα αναμετρηθούν με την Ελβετία. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τον Σρανς, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού όμως ο Μπέλινγκχαμ έδωσε το φιλί της ζωής με ανάποδο ψαλίδι και οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί χτύπησε ο Χάρι Κέιν, με γκολ του οποίοι οι Άγγλοι πήραν τη νίκη και το εισιτήριο για τους "8".

Ο Σραντς έβαλε μπροστά τη Σλοβακία

Από την εκκίνηση της αναμέτρησης η Σλοβακία είχε το πάνω χέρι και περιόρισε την Αγγλία σε δευτερεύοντα ρόλο. Οι Σλοβάκοι ήλεγξαν τον ρυθμό και δεν άφησαν τα «λιοντάρια» να κάνουν παιχνίδι και να δημιουργήσουν φάσεις. Μάλιστα έδειξαν από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους. Μόλις στο 5' ο Χαράσλιν έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Χάντσκο ο οποίος έκανε τη σέντρα σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Εφτά λεπτά αργότερα όμως έχασαν την πρω΄τη τους μεγάλη ευκαιρία! Ο Στρέλετς έβγαλε τρομερή κάθετη, στον Χαράσλιν που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Άγγλων πλάσαρε μέσα στην περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή τον έκοψε ο Τριπιερ πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα.

 

Η Σλοβακία όμως συνέχισε να διατηρεί την υπεροχή της και στο 25' έδρεψε τους καρπούς των προσπαθειών της και του πολύ καλού διαβάσματος του αντιπάλου της. Ύστερα από αντεπίθεση ο Στρέλετς έβγαλε στον Σραντς που με άψογο τελείωμα νίκησε τον Πίκφορντ για το 0-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου, αφού οι Σλοβάκοι συνέχισαν να κρατούν τους Άγγλους σε απόσταση από την εστία τους.

Ακυρώθηκε γκολ του Φόντεν

Η αντίδραση της Αγγλίας φάνηκε στην έναρξη του δευτέρου μέρους. Τα «λιοντάρια» που ήταν άφαντα στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαν δυναμικά και με διάθεση να κυκλοφορήσουν γρήγορα τη μπάλα, ώστε να δημιουργήσουν διαδρόμους προς την εστία του Ντρουμπράβκα. Στο 50' μάλιστα το σενάριο παραλίγο να τους, βγει όταν ο Κέιν άλλαξε γρήγορα τη μπάλα με τον Τρίπερ, που έκανε παράλληλο γύρισμα για τον Φόντεν, που βρήκε δίχτυα σε κενή εστία, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κέιν, πλάσαρε από κοντά, αλλά η μπάλα κόντραρε.

 

Και οι Σλοβάκοι όμως δεν επέδειξαν παθητική στάση και είχαν το νου τους να εκμεταλλευτούν τα κενά που δημιουργούνταν στην αγγλική ομάδα που είχε ανοιχτεί πολύ για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισοφάρισης. Μέχρι και ο Πίκφορντ έπαιζε μακρυά από την εστία του και μάλιστα στο 54' ο Στρέλετς, όταν έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, πήγε να τον κρεμάσει, αλλά η... μπανάνα που επεχείρησε ήταν άστοχη.

Ισοφάριση με γκολάρα Μπέλινγκχαμ με ψαλίδι

Με τις αλλαγές ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε αρκετά αργότερα, στο 78' , με μια άστοχη κεφαλιά του Κέιν ύστερα από εκτέλεση φάουλ σε καλή θέση για τους Άγγλους, οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τη φάση. Στο 81' όμως αυτό που έχασαν πραγματικά ήταν πέραν από κάθε φαντασία. Ύστερα από γεμάτο σουτ του Ράις, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας, ο Κέιν έπιασε ένα μονοκόμματο γυριστό σουτ στην επαναφορά, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία.

 

Η Αγγλία κατάφερε να ισοφαρίσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και μάλιστα με απίστευτη γκολάρα! Ο Γκουέχι πήρε κεφαλιά και ο Μπέλιγκχαμ με ανάποδο ψαλίδι άφησε άγαλμα τον Ντουμπράβκα, έγραψε το 1-1 και οδήγησε την υπόθεση πρόκριση στην παράταση.

Ανατροπή με Κέιν

Εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω! Και αυτό γιατί οι Άγγλοι έχοντας τρελή ψυχολογία από το προηγούμενο buzzer beater χτύπησαν ξανά. Στο 91' μετά από φάση διαρκείας, μετά από κεφαλιά-πάσα του Τόνι η άμυνα της Σλοβακίας πιάστηκε στον ύπνο και ο Κέιν έκανε το 2-1 από τη μικρή περιοχή, κάνοντας την ανατροπή στο ματς. Στο 105' όμως η Σλοβακία έχασε μοναδική στιγμή, για να επαναφέρει τις ισορροπίες, αλλά ο Πέταρικ δεν κατάφερε να νικήσει τον Πίκφορντ σε τετ α τετ.

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr