Ισπανία - Γερμανία: Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με κεφαλιά του Μερίνο, οι Ισπανοί κατάφεραν και πήραν τη νίκη με 2-1 κόντρα στους Γερμανούς και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro, που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Πορτογαλία - Γαλλία. Η Ρόχα είχε προηγηθεί στην κανονική διάρκεια του ματς, με τον Ντάνι Όλμο στο 52', με τον Βιρτς όμως να είναι αυτός που έστειλε τον αγώνα στο έξτρα μισάωρο μετά το τέρμα που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας.

Οι Γερμανοί πάντως, διαμαρτύρονται έντονα για τη μη υπόδειξη πέναλτι σε χέρι του Κουκουρέγια στη διάρκεια της παράτασης.

Το ματς:

Με πολλές διακοπές και χωρίς ρυθμό ξεκίνησε ο μεγάλος προημιτελικός στη Στουτγκάρδη, με τους Γερμανούς να παίζουν αρκετά σκληρά κάτι που είχε αποτέλεσμα στο 8’ ο Πέδρι να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού. Η πρώτη μεγάλη στιγμή θα είναι για τους Ισπανούς, όταν στο 15’ ο Γιαμάλ θα εκτελέσει απευθείας φάουλ, από εξαιρετικό σημείο, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη θα έχει η προσπάθεια του Ρουίθ, δύο λεπτά μετά. Οι Γερμανοί θα απαντήσουν στις ευκαιρίες, όταν στο 21’ μετά από σέντρα του Κίμιχ, ο Χάβερτς θα σηκωθεί ψηλότερα από όλους και θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Σιμόν θα μπλοκάρει.

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που είχαν ξεκάθαρα τον έλεγχο της αναμέτρησης, την ίδια στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Νάιγκελσμαν έδειχναν να είναι μια… ταχύτητα πίσω, όμως οι Φούριας Ρόχας δεν κατάφερναν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Νόιερ. Στο 35’ μάλιστα οι Γερμανοί θα έχουν μια πολύ καλή στιγμή να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Σιμόν θα πει «όχι» σε δυνατό σουτ από τον Χάβερτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Νόιερ θα αποκρούσει πλασέ του Γουίλιαμς από πολύ καλό σημείο.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με μια μεγάλη στιγμή για τους Ισπανούς, όταν στο 47’ ο Γιαμάλ θα βρει ωραία τον Μοράτα μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του τελευταίου από πολύ καλό σημείο θα περάσει άουτ. Η Ρόχα τελικά θα καταφέρει να μετουσιώσει την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο σε προβάδισμα, όταν στο 52’ ο Γιαμάλ θα κάνει ωραία ενέργεια και θα βρει τον Όλμο, που από το ύψους του πέναλτι με συρτό σουτ θα νικήσει τον Νόιερ και θα κάνει το 1-0! Μετά το γκολ των Ισπανών η γερμανική ομάδα θα ανεβάσει τον ρυθμό της, θέλοντας να ισοφαρίσουν άμεσα, κάτι που έδινε καλύτερο ρυθμό στην αναμέτρηση.

Οι ποδοσφαιριστές του Νάιγκελσμαν είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας την ισπανική άμυνα, την ίδια στιγμή πάντως που ο Ντε λα Φουέντε είχε δώσει σαφή οδηγία στους παίκτες του να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Στο 70’ οι Γερμανοί θα έχουν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Άντριχ θα κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή και τον Σιμόν να διώχνει πολύ δύσκολα, φάση πάντως που αν έμπαινε γκολ μπορεί και να μην μέτραγε μιας και ο Φίλγκρουγκ στην αρχή της φάσης φαινόταν εκτεθειμένος. Στο 77' οι Γερμανοί θα φτάσουν μια... ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Βιρτς θα κάνει το γύρισμα, από τα δεξιά, με τον Φίλγκρουγκ να κάνει την προβολή, αλλά την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Σιμόν!

Στο 82' οι οικοδεσπότες θα φτάσουν κοντά στο γκολ ξανά, με τον Χάβερτς να πλασάρει έξω από την περιοχή τον Σιμόν, προσπαθώντας να τον "κρεμάσει" αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ. Τελικά η πίεση των Γερμανών θα βρει αποτέλεσμα τρία λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όταν ο Μίτλεσταντ θα κάνει τη σέντρα, ο Κίμιχ θα βρει με κεφαλιά πάσα τον Βιρτς, μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με γυριστό σουτ θα κάνει το 1-1, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου οι Ισπανοί ήταν αυτοί που είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να βρουν χώρους ώστε να απειλήσουν τον Νόιερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με μοναδική καλή στιγμή από πλευράς Ρόχα ένα σουτ του Ογιαρθάμπαλ να περνάει λίγο άουτ στο 103’, ενώ ίδια κατάληξη θα έχει και η προσπάθεια του Βιρτς ένα λεπτό μετά.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, παρά την κούραση και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να φτάσουν σε ένα γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, με τον Ογιαρθάμπαλ στο 113’ να σουτάρει αλλά την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 117’ ο Φίλγκορυγκ θα πάρει την κεφαλιά με τον Σιμόν να αποκρούει δύσκολα κρατώντας το 1-1, όμως το... θρίλερ δεν είχε τελειώσει. Στο 120' ο Όλμο θα είναι αυτός που θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Μερίνο να κερδίζει την κεφαλιά και τον Νόιερ και να σημειώνει το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στους Ισπανούς, με τη Ρόχα να ολοκληρώνει το ματς με 10 παίκτες μιας και ο Καρβαχάλ στις καθυστερήσεις είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Σκόρερ: 52’ Όλμο, 120' Μερίνο - 89' Βιρτς

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46’ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102’ Χοσέλου), Γιαμάλ (63’ Φ. Τόρες), Πέδρι (8’ Όλμο), Ουίλιαμς (80' Μερίνο), Μοράτα (80' Ογιαρθάμπαλ)

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80' Μίλερ), Ράουμ (57’ Φίλγκρουγκ), Τσαν (46’ Βιρτς), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (57’ Μίτλεσταντ), Σανέ (46’ Άντριχ), Χάβερτς